torsdag 1 april 2010

Vad är meningen?


Ibland blir det djupa djupa tankegångar. Jag hade en sådan djupdykning häromdagen.

Min tanke är då, vad är meningen med livet? Att bara födas till denna värld är inte det lättaste. Det är många saker som ska stämma enbart för att ett barn ska bli till. Därefter ska man klara av graviditeten, födseln, klara sig undan med alla barnsjukdomar, växa upp i ett förhoppningsvis bra hem med bra föräldrar (eller inte), man ska klara ut tonåren med all den berg-o-dal-bana det innebär, man ska genomlida förälskelsen och få hjärtat krossat ett X-antal gånger, man ska lära sig massor i skolan, förhoppningsvis få ett jobb som man trivs med, om man har tur hittar man han med stort H och skaffar sig en familj, man kommer att utsättas för diverse svårigheter och elände, men även lycka och glädje, sen ska man åldras med värdighet och förhoppningsvis med så lite sjukdomar som möjligt, man får kanske barnbarn, går i pension, vissa får givetvis inte uppleva hälften av detta utan trillar av pinnen långt innan dess i diverse sjukdomar och olyckshändelser. SEN ... ska man sätta tofflorna.... försvinna ... kasta in handduken ... och jorden fortsätter snurra och allt fortsätter som innan ... utan mig ... ?

Vad är det då för mening med livet? Varför föds man till denna planet? Om nu där finns någon högre makt än oss - som sägs vara allsmäktig och så fantastisk - vad är denna någon då för sjuk makt? Vad är det för jädrans spel man lever i där man inte fått en chans att välja om man vill vara med eller ej? Finns det inget efter detta så är förvirringen total.

Tja ... jag får som sagt mina djupdykningar i olika saker ibland!! That´s me!


Nåja, lite glädje då ... Även om jag inte förstår meningen med livet, så är jag evigt tacksam att jag har en sån underbar familj och släkt. Jag är lyckligt lottad!

1 kommentar:

  1. Det är ju det som ÄR meningen! Kärleken, respekten, tålamodet, att lära sig nya saker om sig själv, andra och vår omgivning. Det är ju alltid när det känns som mörkast som man lär sig något och går stärkt ur situationen! Det är vad jag tror. Kram på dig.

    SvaraRadera