tisdag 31 augusti 2010

Vad är normalt?


Ja då var det dax med APU igen. Denna gången styr jag skutan mot den sociala omsorgen. Jag har fått en placering på ett boende för vuxna funktionshindrade. Jag har aldrig jobbat inom detta förr, så det kommer blir mängder av intryck och lärande. Sånt gillas! Jag ringde nyss till min kontaktperson på boendet och hon lät hur trevlig som helst. Hon fick mig att se fram emot praktiken och gav mig lite gnistan tillbaka för skolan och omvårdnade. Jag är lite less på pluggandet och hittar inte min motivation - så kanske är det just denna APU jag behöver för att hitta tillbaka till min läslust?! Det verkar för övrigt som hela klassen är lacka på det just nu. Många negativa vibbar från olika håll, vilket också gör att man själv tappar gnistan ännu mer. Jag får ta mig i kragen och skärpa mig!


Vi har haft besök av en präst i skolan idag. Han har pratat mycket om människors lika värde och att alla är meningsfulla. Det blev rätt vilda diskussioner emellanåt, då vi även kom in på det livsfarliga ämnet religion. Det är verkligen minerat område för många, vågorna går höga och alla anser sig ha rätt i sin åsikt. Samtidigt tycker jag att det är så otroligt kul och givande med diskussioner. Jag älskar att människor har åsikter och står för dom, men även att man är villig att lyssna och i vissa fall med nya uppgifter omvärdera sin åsikt och ändra sig. Vi pratade också om vad som är NORMALT och ONORMALT. Min åsikt är att ALLA ÄR NORMALA I SIN VÄRLD!

5 kommentarer:

 1. Respekt, det är vad jag genast kommer att tänka på: folk måste lära sig visa respekt för varandra oavsett ålder, kön m.m..
  :)

  SvaraRadera
 2. Låter som att du haft en intressant dag, men många givande samtal och diskussioner.
  Vad är det du läser?

  Normalt, vad är det?

  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 3. Religion är minerat område men jag tycker man ska ha respekt för att alla tycker olika.

  SvaraRadera
 4. Just det ALLA ÄR NORMALA I SIN VÄRLD!!!!
  Vi måste respektera varann och var ödmjuka!
  Hoppas du kommer att trivas med din APU!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Men så spännande. Det låter sannerligen som att du kommer få en fin praktik som ger dig mängder av perspektiv och intryck. Och jag tycker som du, alla är normala i sin värld. :-)

  SvaraRadera