fredag 30 april 2010

Okänd och lycklig!


Tänk så skönt det är att vara vanlig Svensson. Att kunna åka och handla vart som helst, inte behöver ha en hög mur runtom huset för att slippa insyn, att kunna vara tillsammans med vem man vill utan att någon lägger näsan i blöt och följer allt man gör under lupp, att kunna gå i en vanlig skola, att inte tvunget veta vad man ska göra dagen efter och kunna gå genom glädje och tråkigheter utan att hela Sverige eller världen vet om det sekunden efter.

Fy fasen för att vara kändis och kunglig. Inga pengar i världen skulle kunna locka mig att bli något av det. Jag är så nöjd med min lilla börs och mitt okända liv! Jag kunde inte haft det bättre!

torsdag 29 april 2010

Stekt relativ referens med potatisgratäng?

Precis som jag trodde så var excel-provet inte att leka med.
Den praktiska biten av provet var det inga problem med,
men sen var där ju en del teoretisk också.
Där gick jag bet.
"Vad är en relativ referens?"
Jadu, den som det visste.
Jag gissar i alla fall att det inte är nån maträtt.
Nix pix, nästa projekt inom datorkunskapen är Power-point.
Jag hoppas verkligen att det går bättre.

onsdag 28 april 2010

Undersköterska = excel-expert?

Jag håller på att öva på mina excel-uppgifter, blir tossig och tänker ... varför måste jag som undersköterska kunna excel? Är det meningen att jag ska göra journalerna i diagram, tabeller eller föra nån form av statistik?

Vi har prov i excel imorgon och det känns minsann inte som om jag greppar det. Min förhoppning är att jag får ett G i alla fall.

torsdag 22 april 2010

Inte bara dålig - sjuk också ..


Fy fabian så dålig jag varit. Det började i torsdags i förra veckan och idag är det första dagen jag har kunnat gå i skolan igen.

Feber, hosta och förkylning - och med förkylningen kommer förlusten av smak och lukt. Hur kul är det?! Eftersom jag inte orkat laga middag har min mellantös S lagat middag två dagar. Första kvällen blev det Tacos - det vet man ju hur det smakar - men andra kvällen gjorde hon en ny rätt som såg så himla god ut .... och smakade inte en skvatt i min mun. Hostan och förlusten av smaken är nog det värsta. Mat som är så gott!

onsdag 14 april 2010

Noaks Ark


Igår var jag och min klass på en föreläsning hos Noaks Ark i Malmö. Det var väldigt givande. Det är illa när man förstår att antalet hiv-positiva ökar hela tiden. Varför är det inte mer uppmärksammat? Varför får inte informationen om hiv mer plats i media? Alla borde gå på en föreläsning om hiv - speciellt våra ungdomar - för att förstå hur lätt det är att få hiv och hur lätt det är att skydda sig mot hiv. Vi måste verkligen få in i skallen att det enda som gäller vid sexuell kontakt är KONDOM!!!


Gå gärna in och läs här: http://www.noaksark.org/


söndag 11 april 2010

Sol ute och sol inne, sol i hjärta och sol i sinne


Igår var jag uppe med tuppen och putsade mina fönster - både ute och inne. Så nu får solen skina hur mycket den vill, för mina fönster är rena och granna. :)
Sen laddade jag tvättmaskinen och rände runt med djävuls-maskinen (dammsugaren).
Gubben min har hämtat ved hela helgen och klyver den för glatta livet. Han väntar sig nog en hård vinter nästa gång också.
Idag hade jag tänkt städa i matkällaren. Därinne växer hiskeliga saker, så det är nog dax att röja. Min plan är att ta några av de här hiskeliga päror som växer där och plantera dom i några påsar jord - så kanske vi får nypäror till midsommar?!

onsdag 7 april 2010

Underbar morgon med sol




Solen skiner ... & jäklar vad smutsiga mina fönster är!

måndag 5 april 2010

Skratt gör underverk ...


Idag var det påskmiddag hos svärmor. Svägerskan med familj var också där. Tro det eller ej, men det var faktiskt riktigt trevligt. Det blev god mat - påskägg - tianlotter - programmera om alarmet - skratt - stopp i toaletten - prata minnen om svärfar - mer skratt! Det var uppfriskande att alla skrattade så mycket, trots att det ligger massor av sorg i luften. Skratt är den bästa medicinen någonsin.

torsdag 1 april 2010

Vad är meningen?


Ibland blir det djupa djupa tankegångar. Jag hade en sådan djupdykning häromdagen.

Min tanke är då, vad är meningen med livet? Att bara födas till denna värld är inte det lättaste. Det är många saker som ska stämma enbart för att ett barn ska bli till. Därefter ska man klara av graviditeten, födseln, klara sig undan med alla barnsjukdomar, växa upp i ett förhoppningsvis bra hem med bra föräldrar (eller inte), man ska klara ut tonåren med all den berg-o-dal-bana det innebär, man ska genomlida förälskelsen och få hjärtat krossat ett X-antal gånger, man ska lära sig massor i skolan, förhoppningsvis få ett jobb som man trivs med, om man har tur hittar man han med stort H och skaffar sig en familj, man kommer att utsättas för diverse svårigheter och elände, men även lycka och glädje, sen ska man åldras med värdighet och förhoppningsvis med så lite sjukdomar som möjligt, man får kanske barnbarn, går i pension, vissa får givetvis inte uppleva hälften av detta utan trillar av pinnen långt innan dess i diverse sjukdomar och olyckshändelser. SEN ... ska man sätta tofflorna.... försvinna ... kasta in handduken ... och jorden fortsätter snurra och allt fortsätter som innan ... utan mig ... ?

Vad är det då för mening med livet? Varför föds man till denna planet? Om nu där finns någon högre makt än oss - som sägs vara allsmäktig och så fantastisk - vad är denna någon då för sjuk makt? Vad är det för jädrans spel man lever i där man inte fått en chans att välja om man vill vara med eller ej? Finns det inget efter detta så är förvirringen total.

Tja ... jag får som sagt mina djupdykningar i olika saker ibland!! That´s me!


Nåja, lite glädje då ... Även om jag inte förstår meningen med livet, så är jag evigt tacksam att jag har en sån underbar familj och släkt. Jag är lyckligt lottad!