fredag 30 juli 2010

Skafferiet - CHECK!

Idag har jag städat i skafferiet. Där var en hel del jag inte visste att jag hade ens, och det var ju inte ens lönt att jag fick reda på det för det åkte rätt ner i "runda arkivet" p.g.a utgången datum. Fick sorterat ordentligt och torkat av och rättat till, så nu ser där helt fantastiskt ordentligt ut. *klapp på axeln*


Imorgon blir det troligtvis tvättstugan som blir utsatt för min städpatrull. Jag ska sortera handdukar och övrigt, för där finns nog en hel del både handdukar och lakan som kan slängas. Sen ska det skrubbas från golv till tak.


På söndag blir det nog Poppes bur som rengörs. Där ska bytas sand och putsas rutor.



Apropå Poppe så har jag påbörjat ett pilot-projekt. Jag ska försöka odla fram mjölmaskar till Poppe på egen hand, istället för att köpa dem dyra i djuraffären.

Vår djuraffär - Djurhörnan i Eslöv - brann ju ner i lördagskväll. Det är någon/några galningar som fått en ny hobby här i Eslöv och springer runt och bränner ner en massa byggnader. Det är både skola, fritidsgård, matsal, idrottshall och nu lagerbyggnader och en djuraffär som råkat ut för dessa totalt galna pyromaner. Jag hoppas verkligen att poliserna får tag i dem innan de sätter fyr på något där någon människa bränner inne.


Branden i Eslöv den 24/7.

torsdag 29 juli 2010

Tavlan är beställd och jag är såååå spänd av förväntan!


Igår var jag, sambon och minsta tösen i Helsingborg och kollade på lite tavlor. Jag skrev ett inlägg här på bloggen den 10 mars, där jag skrev om hur mycket jag gillar Camilla Lindborgs konst. Ett par månader efter skrev Camilla i min blogg och jag har nu varit uppe hos henne och beställt en tavla. Just nu är jag sååå spänd av förväntan över hur tavlan ska bli. Det enda jag bestämt är att det ska vara starka, varma färger och att hon ska måla det abstrakt. *längtar tills den är färdig*

Jag berättade om den för min äldsta och hon har sett tavlor som Camilla målat och hon blev också frälst. Så när äldsta kommer ner från Stockholm V34 ska vi ringa Camilla och få en tid för en ny visning.

Jag önska också att jag hade talangen att måla. Eller det kanske man har, bara man vågar pröva?!
Tavlan ovanför är inte den jag ska ha, utan en annan som jag också gillar.

tisdag 20 juli 2010

Säng säng säng - sova sova sova!


Att få sova ordentligt om nätterna är guld värt. Efter all denna värme som fullständigt tagit kål på mig om nätterna, är jag överlycklig att nätterna numera varit på det normala. Nu har jag bara 4 dgr kvar att jobba, sen blir det en tre veckors lång semester, därefter börjar skolan och allvaret igen. Tills dess ska jag ha bestämt mig för vilken valbar kurs jag ska välja. Jag tror att jag vet vilken jag ska välja, men en av mina kursare fick mig att tvivla. Men jag har ju 4 veckor kvar att fundera, så det är ingen brådska.

Min äldsta är iväg på tågluff i Europa. Hon stack från Sverige den 28 juni och kommer hem igen den 25 juli. Fram till i söndags var det hon och fyra andra tjejer som luffade rundor - Köpenhamn, Amsterdam, Paris, Nice, Cannes, Barcelona, Grenada, Malaga och slutligen Faro - men i söndags mötte hon upp med sin kille i Portugal och nu är det bara de två som semestrar en vecka. Turturduvorna! Under hennes 2 dagar i Barcelona lyckades hon bli bestulen 2 ggr! Första gången snodde de väskan med innehållande kamera, mobilen, visa-kortet, körkortet, plånboken med pengar, klockan och en del Thomas Sabo-smycken. Andra gången försvann väskan med en bok och 500kr i. Gissa om hon var lack på allt?! Men det har ju varit en upplevelse hela resan, något som kanske blir Once-in-a-lifetime.

onsdag 7 juli 2010

Shrek - sista kapitlet


Idag har jag, gubben, S och F varit iväg och kollat på Shrek - sista kapitlet. Den var riktigt bra. Jag har aldrig sett någon film med 3D förr, så det var en häftig upplevelse. Jag var nästan rädd för att jag skulle bli illamående, men icke sa Nicke.

Har ni inte sett filmen - SE DEN!! Shrek och Ice Age är de absolut bästa filmerna - enligt mig!

fredag 2 juli 2010

Lunchträff


Idag har jag varit på lunch med en kursare och minstingen. Vår ursprungliga lunchrestaurang hade semesterstängt. :( Typiskt. Men vi gav inte upp utan gick till vårt stammis-ställe. Där blev det bakad potatis med kyckling och kesodressing. Så otroligt gott är det. Sen blev det en glass på torget också. F har tjatat om en bananasplit länge, så det fick hon ha. Hon var helt proppmätt efter den. Vi gick vidare och shoppade en bikini till F. Det var verkligen ybersöt! En rosa-vit rutig bikini som blir kanon till F:s underbara solbränna. *som jag förresten är grymt avis på*

Jag hittade även en lite sak till min ena väninna. Den ska hon få på söndag - bara för att hon är en sann vän.

Jag var i och doppade mig i poolen idag. Det är så skönt för det svalkar ner en för minst ett par timmar framöver. Vi hade 24 grader i poolen, så det var inte fy skam.