måndag 19 november 2012

Föräldrarmöten, klassresor, skolan - blä!

Jag kommer att tack min lyckliga stjärna när allt med utvecklingssamtal och föräldrarmöten är avklarat. Numera går jag i och för sig aldrig på föräldrarmöten mer, så den delen är avklarad. Jag tycker att dessa möten oftast är "ett spel för gallerian" faktiskt. Nu är jag inne på mitt tredje barn, så man är härdad och uttråkad när det gäller sådana möten.
Jag har skrivit ner lite saker som jag ska ta upp idag på utvecklingssamtalet. För att inte bli alldeles för arg har jag bett sambon att följa med. Det är så mycket "Frida gör si och Frida gör så och hon måste tänka på att hon är lång och inte vara så dramatisk" m.m. Vad är det skolan vill förmedla? Vill dem att alla barn ska stöpas i samma form? Måste man reagera på ett visst vis när nåt händer? Kan Frida hjälpa att hon är längre än sina klasskamrater? Bara för att hon är längre - måste hon vara mer förlåtande och visare än sina skolkamrater? Även om hon är 5 cm längre än sin mor, så är hon bara 11 år. Måste alla barn fatta allt på samma vis? Huvudsaken är väl att dem lär sig det som behövs? Just nu håller Fridas klass på att samla in pengar till en klassresa som ska gå av stapeln i 6:an. Då är det städning av den byggnads offentliga utrymmen som gäller bl.a. För det är visst nyttigt att lära sig sånt? Sen ska VI även baka bullar och köpa vinster till en tillställning i början på december. På den tillställningen ska minst en förälder närvara och hjälpa barnet att sälja lotter m.m. Detta för att samla in pengar till klassresan då. Jag frågade Frida; hur långt ska ni egenligen resa? Frida sa nåt om att fröken hade sagt Sverigeresa. Sverigeresa????? (detta ska frågas på utvecklingssamtalet) Vad är det för fel på Ven?
Jag är på ett jädrans humör idag, men ibland blir jag bara så jäkla trött på tösens skola. Är ditt barn inte som mallen så är det kris. Då måste man arbeta för att hon ska passa in i mallen. Jag är inte med på det. Jag gillar att Frida är en egen person. Jag gillar att hon sticker ut lite då och då. Hon är inte en i mängden. Hon är min tös. Min goa tös. Hon är bra precis som hon är.

♥ Jag och Frida ♥

2 kommentarer:

 1. Jag håller med till 200%. Tänk vart samhället är på väg?? Det kan ju vara så att fröken inte vet hur hon ska hantera Frida och därav hennes agerande och det är ju något HON får ta tagi själv, inte lasta över det på nån annan.. idetta fall ett barn!
  Jisses att lägga över på någon för att dem är långa..har då aldrig hört på maken..
  Var saklig min vän så går det vägen;)

  Kramar till ER <3

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte annat än att hålla med dig till fullo! Hela Nathalies skoltid (gymnasiet inkluderat) fick vi veta att hon skulle var si och så.. Varför ska barnen behöva ändra sitt sätt när de inte gör något som är elakt eller fel? Och vad har hennes längd med någonting alls att göra??? Idioti!
  Stå på dig, annars gör någon annan det!
  Kram!

  SvaraRadera