torsdag 3 juni 2010

Vad är typiskt svenskt?


Vi hade som uppgift i skolan för någon vecka sen att intervjua tre personer och fråga dem fyra frågor. Personerna skulle vara i åldern 0-20, 21-50, 51-100. En av frågorna var "Vad är typiskt svenskt?" Svaren var verkligen skiftande. Våra lärare sammanställde alla resultat av intervjuerna och en del av svaren blev: klaga, IKEA, skiftnyckeln, lagom, kaffegöken, kräftskiva, allsång på Skansen, inte skryta, tänka blått-rösta-rött-jobba svart, att alltid tävla med grannen, dålig spritkultur, att prata väder.... listan är verkligen lång, men också riktigt rolig att kolla genom.


Vad tycker du är typiskt svenskt?

5 kommentarer:

 1. Lagom är väl typiskt svenskt, för att vara lite elak nu, så den svenska avundsjukan är också typiskt svenskt. Dala hästen är typiskt svenskt världen över. Ja det var svårt det här, men det är vad jag tycker.

  SvaraRadera
 2. ja jag hade också en trevlig lässtund i min baden baden stol, vi ses imorgon kram Madeleine

  SvaraRadera
 3. Vad svårt! Typiskt svenskt..... Att stänga dörren om sig själv, det är nog typiskt svenskt. Jag bor i ett område med många kulturer och när vi svenskar går in för att fixa med middagen och se på tv, går ofta grannarna man ur huse, grillar, umgås över generationer. Då känner jag mig typiskt svensk. (jag går ofta ut igen och umgås men det är en annan historia!)

  SvaraRadera
 4. Svårt men jag måste ju onekligen säga att ovanstånde stämmer rätt bra faktiskt...

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att den där listan sa det mesta ;-) Kram!

  SvaraRadera