onsdag 30 juni 2010

Vill snart tatta mig

Värmen har kommit med besked, men idag är det mulet och lite svalare. Snart ska lillstumpan väckas och göras iordning för fritids. Jag ska jobba kväll. Jag ska iväg och göra en dialys på en dam, vilket jag inte gjort sedan förra sommaren. Det ska bli skönt att friska upp minnet. Dessutom är damen en riktig pärla.

Jag är lite sugen på att gå ner till de olika reorna som startat. Jag är i stort behov av lite nya kläder. Men eftersom jag inte fått någon lön denna månaden - eller nåt från CSN - så vette katten hur det ska gå till. Jag får väl leta i mina gömmor. Jag har lite födelsedagspengar kvar som kanske kan komma till nytta. Fast dom tänkte jag egentligen gå iväg och göra en tatuering av.




Antingen denna söta fjäril ...





Eller en ros endast i svarta och gråa nyanser .. ?

Jag har ingen aning men nåt blir det.

(bilderna är lånade från nätet)

söndag 27 juni 2010

Slut i rutan



  • Passning av gudbarn på torsdagen
  • Midsommarafton med gäster hemma
  • Upp i ottan på midsommardag för att jobba 7.30 - 21.00
  • Fick jobba över till 21.30
  • Upp i ottan idag söndag för att jobba 7.30 - 21.00

Är det konstigt att man är slut som artist? Tack o lov så är jag ledig imorgon. *gäsp*

fredag 25 juni 2010

Ett tips ... snabbskrubbning av päror!


När jag var liten firade vi alltid midsommarafton ute hos min farmor på landet. Hon hade en gammal prästgård med offantligt stor trädgård. Där fanns massor för oss barn att göra, och vi var ganska många kusiner. Men vi hjälptes också till allihopa med de grejer som behövde göras som t.ex. snoppa jordgubbar, skrubba päror, duka m.m. Jag, pappa och min bror brukade skrubba päror. Det tog alltid ganska så lång tid.

Vid frukostbordet kom jag med en utomordentlig idé - varför inte högtrycksspola pärorna?? Gubben skulle ändå högtrycksspola av plastmöblerna, så varför inte testa om det skulle funka med pärorna också?? Och min själ ... det gick kanon och "skrubbningen" tog mindre än 5 minuter för att fylla en 10 liters gryta. ME LIKE!

Jag vill passa på att önska alla en GLAD MIDSOMMAR!

torsdag 24 juni 2010

Amelia!


Idag har jag guddottern på besök här. Jag och F passar henne under tiden som Mamma M är på begravning med sin mormor. Det var ett tag sen jag passade henne och mycket har hänt sen dess. Hon är en riktig solstråle, hon har blivit året nu. Det är inte så många år sen man hade F liten, men så snabbt man blir bortskämde med att F sköter sig själv. Amelia får man ha full koll på, annars är hon där hon inte får vara och stoppar sånt i munnen som inte bör finnas på någon under 3 år. Mitt hem är inte barnsäkrat längre - bara att inse.

Nu ska vi fika lite på altanen.

onsdag 23 juni 2010

Jag är förälskad ...



Jag är såååå förälskad i Björn & Agnes låt till
Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.
Den är helt underbart vacker. *måste inhandlas*

måndag 21 juni 2010

Glömsk, glömskare, glömskast!


Idag har jag jobbat med två underbara kollegor. Dessutom är ju "våra" boende så goa. Den ena damen fyllde år idag och är man dement så är man, så hon blev lika förvånad för varje gång där kom någon och sa grattis. "-Vad? Fyller jag år? Nämen .... " Att jobba med dementa är riktigt härligt och givande. Sen finns där ju olika former av demens, och det är inte alla som är så snälla alltid. Men "våra" boende är supersnälla! Och det är personalen också - så det så. ;)

söndag 20 juni 2010

Barn - Livets vinstlotter!


Kära nån, så mycket jag älskar mina tre fantastiska töser. Dom är glädjen i mitt liv. När dom mår dåligt, mår jag dåligt. När dom är glada, är jag glad. Trots att jag skaffade barn alldeles för tidigt, så är jag evigt tacksam att jag var så omogen och bestämd att jag ändå skaffade L och S så tidigt. F blev ju en liten sladdis, sist men inte minst - hon växer som om jag gett henne blåkorn. Men som hönsmamma man är, gillar jag inte när den ena bor i Långtbortistanien. Det är inte så enkelt när hon av någon anledning inte mår bra eller behöver mig. Huset bredvid vårt är till salu - jag påpekade det för henne.

fredag 18 juni 2010

??


Förhöjd ekogenicitet i njurarna ... vad betyder nu det då? *suck*


söndag 13 juni 2010

Tack o lov!


Nu är äntligen studenten över och man kan pusta ut. Pusta ut är kanske inte rätt ord, utan man kan mer säga att luften har gått ur mig totalt. Känner mig som ett segt tuggummi.

I vilket fall som helst så gick studentfesten perfekt. Jag har två underbara väninnor som ställde upp att hålla ordning på hela kalaset hela kvällen - utan att jag ens behövde be dom. DET kallar jag riktiga väninnor det!

Studentskan själv hade en fantastisk dag, både med utspark och hemfärd i Cadillac! Gissa om visselpipan jobbade för högtryck?! Sätter in en liten bild på min underbara tös/studentska. Vi har inte laddat över alla bilderna än, så jag fick sno en från facebook. Visst är hon bara för söt!

torsdag 10 juni 2010

Vad i h-vete?!


Nu får det fanimej vara nog! Idag totalförstördes Norrevångshallen i Eslöv. För bara två år sen var där nån som eldade upp delar av Norrevångsskolan. De eldade även upp Ekenässkolans matsal. Precis innan denna branden eldade de upp Ekenäs fritidsgård.
Vad i hela friden är det för IDIOTER som håller på att sätta fyr på byggnaderna??? Förstår de inte hur mycket det slår tillbaka mot dem själv? Hur många ungdomar (och vuxna) blir drabbade av att lokalerna till deras skola/fritidsgård/brottningslokal/handbollslokal/bowlinghall eldas upp? Det är mängder med människor som drabbas.
Jag hoppas min själ att de får tag i DÅRARNA som gjort detta. *morrar*

onsdag 9 juni 2010

Frukt är bra!


Jag kom på en sak som hände när min äldsta var liten. Hon var något tjatig om en sak hon ville ha - vilken kommer jag inte ihåg. Men var gång hon sa att hon ville ha den där saken, så replikerade jag med att jag ville ha en miljon. Detta upprepade sig ett antal gånger - sen helt plötsligt gick hon iväg. Jag och dåvarande maken pustade ut. Efter en liten stund kom hon tillbaka med en apelsin i famnen. Hon tittade på mig med sina blå härliga ögon, sträckte fram apelsinen till mig och sa: " Jag hittade ingen melon, så jag tog en apelsin!" Obetalbar!

måndag 7 juni 2010

Regn regn och åter regn


Dagen har verkligen gått i regnets tecken. Förhoppningsvis har det snart regnat färdigt, så att slutet på veckan blir solig, varm och fin. Typ resten av sommaren också. Tja, en bit in på hösten också hade suttit bra. Sen är jag inte ledsen om det inte blir en lika snörik vinter som förra var. Plus att jag gärna tar några fler julklappar ... och en klar och fin nyår. Hm, kanske går jag händelserna i förväg?! Kanske är man lite stressad av allt fixande? Kanske ska hoppa ner i båset och ta en välförtjänt sömn?! Jepp, tror det.

söndag 6 juni 2010

5 av 5 möjliga!

Ett till!!
Det är ju knappt man
tror att det är sant.
Vad i hela fridens namn
händer? Är jag trots allt
inget dumhuvud?
Jag fick MVG via mejlen
idag från min datorlärare!
Ska jag fira med ett dopp i
nyfyllda poolen? Njae, det
blir ju knappast firande ... det
är svinkallt! Kanske jag ska
fira med att slänga gubben i
poolen? Det kallar jag att
fira!

lördag 5 juni 2010

GLAD & STOLT !!


Superglad är bara förnamnet!

Igår var jag på avslutningslunch med klassen. Vi satt ute o åt- snacka om att det var varmt. Tack o lov satt jag inte mitt i solen, men det var minsann varmt ändå. Maten var helt ok - jag åt Black and White på planka. Mums! Därefter fick vi våra vita kuvert med betygen. Vi har avslutat tre ämnen i kursen. Ett ämne avslutade vi innan jul, vård o omsorg, där fick jag MVG. De tre ämnena vi avslutade nu är omsorg+medicinsk grundkurs+människan socialt o kulturellt. Tro det eller ej men jag fick MVG i alla kurserna!! Hur glad jag är på en skala från 0-10, så är jag en stark 200! Med tanke på att jag i gymnasiet hade fler frånvarotimmar än närvarotimmar och ett medel på under-all-kritik, så är det en revansch för mig som heter duga!
Nu är det sommarlov som gäller - innehållande sommarjobb. Nya krafttag till nästa termin.

fredag 4 juni 2010

Underbar blogg!


Jag har genom tips hittat en ny blogg http://elsasdesign.blogspot.com/ ! Jag bara älskar de små mössen som hon virkar och de mönster hon så generöst delar med sig. Det är en blogg som man verkligen återkommer till igen och igen och igen. Fröken Elsas virkblogg triggade igång mitt intresse för virkning igen. :)


Bilden är lånad från Fröken Elsas virkblogg. En av hennes fantastiska möss, Gullan.

torsdag 3 juni 2010

Vad är typiskt svenskt?


Vi hade som uppgift i skolan för någon vecka sen att intervjua tre personer och fråga dem fyra frågor. Personerna skulle vara i åldern 0-20, 21-50, 51-100. En av frågorna var "Vad är typiskt svenskt?" Svaren var verkligen skiftande. Våra lärare sammanställde alla resultat av intervjuerna och en del av svaren blev: klaga, IKEA, skiftnyckeln, lagom, kaffegöken, kräftskiva, allsång på Skansen, inte skryta, tänka blått-rösta-rött-jobba svart, att alltid tävla med grannen, dålig spritkultur, att prata väder.... listan är verkligen lång, men också riktigt rolig att kolla genom.


Vad tycker du är typiskt svenskt?

onsdag 2 juni 2010

Äntligen sol


Tro det eller ej, men solen och värmen har hittat till Skåneland!! Den gör så att det spritter i hela kröppa!"Tjoalittanlej o tjoalittanhej"!

Nu hade jag ju kunnat ge vad som helst för en hängmatta i skuggan och en tupplur!

tisdag 1 juni 2010

Trött som ett helt ålderdomshem!


Hur trött får man bli?
Är det vädret som gör att man får bly i ögonlocken?
Är det för många järn i elden?
Är det sluttampen på terminen som gör det?
Beror det på att jag lägger mig ca 23 och går upp 6.15? Beror det på att jag snarkar?
F-n vet vad, men jag är knöktrött varje dag.

Ge blod!



Idag bär det av till Lundatappen för ett studiebesök. Det ska bli intressant. Jag ska passa på att fråga OM jag får lov att lämna blod. Jag vet inte vilka kriterier det behövs för att få lämna. Jag har varit blodgivare en gång i tiden, men efter två svimmningstillfällen så gav jag upp. Nu är jag mycket äldre och visare och har stor tro på mig själv att jag skulle klara det bättre idag.