måndag 30 maj 2011

Fortfarande problem med att kommentera. *grr*


(bild lånad från nätet)

Jag vet inte vad det är, men jag har fortfarande problem med att kommentera hos rätt många. Hur jag än försöker så går det inte. Lite irriterande måste jag säga. Försöker gång efter annan, men utan resultat. Funderar på att börja kommentera de olika bloggarna här i mitt inlägg. Nåja, kanske inte, men trist är det. Som tur är så kan man i alla fall läsa de olika bloggarna. *kryss i taket*

Idag är lillspiken hemma. Hon var dålig i magen större delen av gårdagen, och det kniper fortfarande i magen visst. Förhoppningsvis går det över tills imorgon, för då ska jag börja jobba. Annars får sambon stanna hemma.

Jag ska sticka ut en runda med min mor och äta senare idag. Jag bjuder ut henne på middag som mors-dags-gåva istället för blommor och choklad. Mycket trevligare och bättre. Det blir Eslövs Golfrestaurang och på matsedeln står det Biff á la Lindström. Dem har helt underbar mat därute och alltid ett så gott salladsbord och hembakt smarrigt bröd. Mums.

söndag 29 maj 2011

Eslövs Vårmarknad

Idag blev det ett besök på Vårmarknaden. Minstingen ville tvunget åka karusell. Min lycka blev att hon stötte på ett par klasskompisar vid tivolit. *tack min lyckliga stjärna* Hon åkte diverse karuseller medan jag, mellantösen och hennes kille kikade på. Sen MÅSTE jag ju köpa mig en påse brända mandlar på varje marknad. Det blev en redig mat och slösrunda. Vi handlade med oss lite munkar till fikat och minsann om det inte blev några lådor gräddbullar också. *vad f-n skulle jag därnere och göra?*

Snart ska vi dra iväg till svägerskan med familj för att fira svärmor. Vad jag tycker om det, tänker jag inte skriva om just nu - med risk för att skriva sånt jag inte borde. Vi kan väl säga som så, att det har diskuterats en hel del här hemma och man kan ju säga att jag snart sätter ner foten med besked. Jag bidar min tid.
Nix pix, nu blir det lite läsning i min Sagan om Isfolket-bok. Jag har kommit fram till bok nr 17 som heter Dödens trädgård.

Ha en fantastisk Mors Dag på er allihopa.

lördag 28 maj 2011

I love Mulle

Igår var vi hos min mor och styvfar. Sambon skulle fixa lite på deras dator. Under tiden så spelade vi lite Mulle. Jag älskar verkligen att spela kort och då speciellt Mulle eller Gin Rummy. Igår - för ovanlighetens skull - förlorade min styvfar. Han har annars gödsel i skorna när det gäller att vinna i kortspel. Jag och Mor vann och vi var sååååå stolta. Tänk vad lite som kan glädja.

Idag är lillspiken med en klasskompis och hans familj på Aq-va-kul i Malmö. Hon var lycklig som om hon vunnit högvinsten. Hon älskar att åka iväg och bada - jag gillar inte det alls. Så ni förstår hur ofta vi är iväg på badhuset. När tösabiten väl kommer hem lär jag få höra så mycket om hur ofta vi måste åka dit. *SUCK* Vad är det för fel på vår pool på baksidan? Kall? Liten? Inga vågor? Ingen rutchkana? Gratis inträde? Ej så djup? Inga trampoliner? Ingen bubbelpool? Ja - det är nog alla dem som är de felande länkarna. Ja, ja, ja, jag får väl masa mig dit nån dag. *muttrar*

onsdag 25 maj 2011

Skjut inte budbäraren, eller?!

Om jag handlar i en affär och något är fel, så klagar jag hos kassörskan. Även om jag vet att det är hennes chef jag ska "hänga".
Om jag behöver insatser från hemvården och inte är nöjd med allt där, så klagar jag oftast hos dem som kommer hem till mig från hemvården. Även om jag vet att det är deras chef som jag borde klaga hos.
Om jag inte får mina pengar eller att min sjukskrivning inte går genom hos Försäkringskassan, så blir jag vansinnig på FK. Även om jag vet att det är regeringen som sätter riktlinjerna.

Jag läste någon kommentar om just det här i en av bloggarna, att det faktiskt inte är "budbärarnas" fel att det blir galet. Det må vara hänt, men det är ändå "budbärarna" som är ansiktet utåt för verksamheten, det är dem man kommer i kontakt med, det är deras skyldighet att antingen föra min klagan vidare eller hänvisa mig till den som bestämmer och har något att säga till om. Eller?! Just idag är jag på ett morrigt humör, och tycker därför att jag struntar totalt i att inte "budbäraren" har skulden, det är han/hon jag pratar med och det är han/hon som får pengar för att sitta på den platsen ... så hade jag varit utsatt för något idag som jag tyckt var galet så hade jag "skjutit budbäraren"! Utan att tveka! Imorgon hade jag säkert ångrat mig, men inte idag. *morr*

tisdag 24 maj 2011

What the F is happening?


(bilden är hittad på nätet)



Kan man bli mer än lack på BLOGGER??? Jäklar i havet vad det har
hållt på att strula på sistone. *morr - väs - spott - fräs*
Man går in och kommenterar, men lyckas inte. Får logga in gång efter
annan. *suckar* Inget kul. Hoppas min själ att dem snart får rätt
på det, för detta är ju tröstlöst. Sätter mig med en bra bok istället.
Ha en fin kväll.

måndag 23 maj 2011

Stockholm - here we come .... snart i alla fall!

Nu har jag fått biljetterna till Stockholm. Det ska bli så otroligt skoj att åka upp till Linda och Niklas. Jag och Frida åker om mindre än 14 dgr. :) Det är så längesen vi var däruppe, så det är verkligen på tiden. Tack o lov att Linda sätter fart på mig så att det blir av.




(vinterbild på min äldsta, Linda)

torsdag 19 maj 2011

Läser som en galning just nu!



Jag började som sagt på Sagan om Isfolket för några veckor sedan, och har nu - mycket tack vare att jag är sjukskriven - kommit till bok nummer 13! På en månad har jag läst dessa 13 böcker, så det finns nog inga tvivel om att jag gillar dem?! Jag har 34 böcker kvar att läsa, OM jag nu ids med hela serien. Det återstår att se. Fördelen med en sånhär känd och välläst serie är att jag hittar nästan alla böckerna på vårt Antikvariat nere i stan, betydligt billigare än vad det blir att köpa nya. Ska man inhandla 47 böcker är man himla glad om man kan få dem billigare.
Så nu blir det till att ladda vattenkokaren igen för en ny kopp thé och sen landar jag i fåtöljen och läser vidare på min bok. :)
Ha en underbar dag!

onsdag 18 maj 2011

måndag 16 maj 2011

Lillspiken hemma idag.



Idag håller jag lillspiken hemma från skolan. Hon har varit förkyld ett tag och
idag var orken helt väck. Dessutom skulle de ut och gå en låååååång runda
med skolan och vädret är piss, så hon fick lov att stanna hemma. Jag tror att vi måste krypa upp i soffan med lite varm choklad och kika på en film. Kanske t.om. tända en brasa?!
Jag har lite på min "to-do-lista", får se vilka jag kan fixa även med sjuklingen hemma.
Just nu tittar solen fram mellan regnmolnen. Men tyvärr ser det inte ut att bli långvarigt. Man får helt enkelt vara nöjd med det lilla. Man har inte så stor chans att påverka just det elementet!

lördag 14 maj 2011

Överskattar min ork

Idag har jag varit i farten en hel del och det straffar sig nu märker jag. Ont som fasen i knäet och i vaden. *AJ* Nu ska jag lugna ner mig och läsa en stund, sen tror jag att jag bänkar mig framför teven och kikar på Eurovision Song Contest. Det ska bli intressant och se hur Erik Saades låt står sig i konkurrensen. Han bör komma högt. *håller ena tummen*
Mannen min har jobbat över idag - det var nån inventering - så efter middagen slocknade han inne i soffan. Har han inte vaknat om en halvtimme får jag nog ruska liv i honom. Det är mycket för honom nu, både med jobbet och med att svärmor ska flytta. Hon flyttar från ett 1,5 plans hus till en 2:a. Vill tillägga att hon är en "hamster" och slänger väldigt sällan saker. Hon har kvar sina konfirmationskläder och ungarnas (sambon och svägerskan) skolböcker från nittonhundrafrösihjäl! Så ni kan ju tänka er hur mycket där är att sortera väck. Eftersom att jag blev opererad i tisdags så har jag inte varit med och sorterat. Dessutom tror jag inte att hon vill ha mig där, för jag slänger rubbet, och det vill hon ju inte.
Ha en skön lördag

fredag 13 maj 2011

Borttaget inlägg? What happens?

Här försvinner minsann blogginlägg! Vette katten vad
blogger har hållit på med, men ett inlägg har försvunnit
puts väck, plus att jag gjorde om designen lite på min
sida. Så nu har jag fått ändra det igen. *muttrar*







Idag har jag varit på Tomatens Hus med min moder.
Där inhandlades givetvis en massa olika sorters tomater,
en tomatplanta och en paprikaplanta. I växthuset intill
köpte jag en dahlia och lite jordgubbsplantor.
Sen gick vi till
Caféet och åt den mest fantastiska tomatpaj
jag någonsin smakat. Jag rekommenderar detta ställe å
det varmaste. Underbar personal och underbar miljö!
Dit ska jag åka många fler gånger.

torsdag 12 maj 2011

Jag vaknade!

Jag har klarat mig genom operationen nu och jag måste ju säga
att personalen nere i Trelleborg är underbara. Vilka pärlor det
jobbar där. Allt har gått bra, menisken är nu retuscherad på
bägge sidorna och jag har ont som fasen. Jag har blåmärke både
här och där. Det enda som jag verkligen inte klarade av är det
smärtstillande preparat som jag fick utskrivet. Diklofenak.
Fy katten vad min mage protesterade, efter två tabletter. Så nu
kör jag endast på Ipren, men får nog ringa och höra med läkaren
om jag inte kan få nåt annat för det gör ONT.
Jag försöker att vara igång och röra på mig, fast jag får ju pausa
rätt ofta.
Nu blir det bokläsning och sen tror jag att jag ska se lite på
Erik Saade faktiskt.
Simma lungt.

måndag 9 maj 2011

OP imorgon!

Imorgon gäller det. Då ska jag operera mitt knä.
För över ett år sen drattade jag på ändan och
vred knäet så menisken lämnade walk over.
Det blir en titthålsoperation (artroskopi).
Så jag får galant sövas. Förra gången jag blev
sövd, mådde jag inte alltför gott efter så jag
hoppas att jag ska må bättre denna gången. (eller hur!)
Sambon kör mig dit och sen väntar han hos min far
tills jag är redo för hemfärd. Förhoppningsvis behöver
jag inte stanna alltför länge på sjukhuset. Sen trodde
läkaren att jag behöver vara sjukskriven i tre veckor.
Jag vill bli frisk i mitt knä, men jag vill inte vara ifrån
mitt jobb. *suck.pust.stön.muttrar.suck*
Det är väl konstigt att man inte kan både ha kakan
och äta den?!
Jag var inne på Google och letade på nån bild,
då kom där upp lite bilder från en operation. Just nu
mår jag inte bra. Jag ska inte kolla på fler bilder utan
bara gilla läget. *harkel*

torsdag 5 maj 2011

"Fridas Spa"

Att min minsta tös är väldigt drivande har jag förstått från
dag 1. Hon har alltid varit framåt och påhittig.
I förrgår satte hon upp en lapp på sin dörr där det stod
"Fridas Spa". Där kunde man välja ett antal olika behandlingar
för en billig peng. Eftersom det var öppningsvecka, så fick
man en massage gratis!! Hon är ju för go den där tösen.
Jag fick massage och sen smorde hon in mina fötter.
Jag tror att jag ska ta en behandling om dagen denna veckan.
Här nedan ser ni hennes fina skylt på dörren - med stavfel och allt.
Kolla speciellt hennes små försäljningsknep! Var får hon allt ifrån?




tisdag 3 maj 2011

Tisdag = Ledig!!

Idag har jag varit ledig. Det blev besök på Vårdcentralen,
för de sista proverna inför min OP i nästa vecka. På fredag
ska jag ringa och förhoppningsvis få OP-tiden. Om nu alla
proverna är till belåtenhet d.v.s.
Imorgon är det jobbdax igen. Jag måste säga att jag trivs
förträffligt på mitt jobb och man lär känna sina kollegor mer
och mer för varje dag. Brukarna är helt underbara. Vilka
personligheter det finns. Vilka varma goa äldre vi har.
Jag är så glad att jag utbildade mig till usk:a och bytte
arbete.
Till helgen blir det både jobb och grillning. Första grisgrillning
för i år.
Nu .... *gäsp* ... mot loppelådan och min bok. Jag är redan inne
på bok nummer 5 i Sagan om Isfolket. Här går det undan,
spännande som sören. Varje liten stund jag har över så plockar
jag fram boken.

söndag 1 maj 2011

Lalandia


(Lalandia, bild lånad från nätet)


Helgen är snart över och förbi. Vi har grattat en 18-åring och idag blev det mest städning av uterummet och altanen. Ikväll vankas det grillad flintastek, hasselbackspotatis, marinerade kikärtor+bönor, grönsaker och bea. Detta ska avnjutas i det nystädade uterummet. :) Sambon håller som bäst på att klyva den sista veden, som ska hålla oss varma nästa vinter.
Jag är inne och spanar lite på Lalandias hemsida. Vi har inte varit där nångång, men bestämt oss för att åka dit i år. Nu ska vi bara hitta ett tillfälle när helst alla barnen med respektive kan hänga på. I värsta fall får man boka till hösten, men så länge vill nog inte lilljäntan vänta.
Nix, lite bokläsning till nu. Sen blir det till att förbereda middagen.