måndag 27 februari 2012

Himma med sjukling



Frida är förkyld som attan idag. Hostar gör hon också. Jag är ledig,
så hon får vara hemma med mig. Jag hade tänkt mig att sticka
till Center Syd och Bauhaus för att kolla på nya handtag till
köksluckorna. Får se om hon orkar med det, annars får jag
ta det en annan dag. Min förkylning håller också i sig fortfarande.
Trist som attan, men det är bara att gilla läget.
Idag är det beräknat att min äldsta tös Linda ska få sitt första barn.
Nu är det också så att barn gör som dem själv vill, så troligtvis blir
det inte idag som hon kommer. Men åhhhh som vi längtar efter henne.
Hon behöver dock inte anlända på onsdag - då det är
skottdagen.
Jag går inte utan min telefon nu, för vem vet när min lilla krydda
tänker äntra världen?!

söndag 26 februari 2012

Mycket nice!

Igår kväll var vi bjudna till ett par kompisar. Det blev supergod mat och verkligen kanonsällskap - jag ska "låna" receptet sen och lägga ut det här sen. Det blev mycket snack, skratt och go mat och dricka. Sen blev det en hel del tv-spel också. Vi spelade BUZZ. Jag har aldrig spelat det förr och det var baskemej redigt kul.


Vi kom inte hem förrän 02.30 i natt. Det är inte ofta jag håller igång så länge. Jag brukar knoppa låååååångt innan. Det blev inte så många timmars sömn innan solen lyste in och här var folk vakna, så jag tror det blir en tidig kväll idag.

onsdag 22 februari 2012

Atjo atjo prosit! *snörvel*

Jisses amanda så förkyld och dålig jag har varit. Det började i lördagsmorse och det är först idag som jag är uppe ur sängen nån längre tid. Jag har inte varit utomhus sen i lördags - jag har abstinens efter frisk luft, så jag måste försöka ge mig ut idag. En redig förkylning, toppad med huvudvärk och feber = skitjobbigt. Jag har fått sjuka mig på jobbet i tre dagar. Imorgon har jag ledig dag och sen jobbar jag fredagkväll, så jag ska ha piggat på mig tills dess.
De stunder jag varit vaken har jag försökt läsa och äntligen blivit klar med min bok av Kristina Ohlsson - Tusenskönor. Den var jättebra.
Så nu har jag börjat på en redig tegelsten, Stephen Kings - Under kupolen. Den är på 1178 sidor!! Enligt olika recensioner så bör det inte vara några problem att ta sig genom boken, men enligt mig är det ingen bra bok att läsa i sängen - den väger ju hur mycket som helst och är redigt otymplig. Värsta scenariot är ju att somna och få boken i skallen.
Nu ska jag försöka piffa till mig lite och kanske ta mig utanför dörrarna. Sen blir det bokläsning igen. Kanske jag ska försöka ta mig till ett bagis och köpa en fastlagsbulle?! Det blev ju ingen sån igår, eftersom att jag inte kunde ta mig ut och min sambo inte tänker längre än näsan räcker så blev det ingen. *surar*
Blev det några fastlagsbullar för er??
Ha det gott

fredag 10 februari 2012

Jobbehelg = suck-pust-stånk-stön!

Alltså jag gillar mitt jobb och mina arbetskamrater, men jag gillar min ledighet mer. Ikväll ska jag dessutom ha en brevid-gång. Det kan både vara positivt och negativt. Jag hoppas på det första. Nä, det är bara att ta tjuren vid hornen och bege mig mot jobbet. Jag ska diffa lite på mitt schema också, så jag har att göra.
Hoppas att ni har en skön ledig fredagkväll - nästa vecka är det min tur. :)

torsdag 9 februari 2012

Dyr jäkla baddräkt

Idag har jag varit ledig. Passade på att luncha med bästigaste Jenny. Det blev Velouté i Eslöv som fick äran att servera oss en god kyckliggryta. Hur gott som helst. Sen var jag iväg en runda på ÖB och inhandlade några kuddar och litta shampo.
Jag provade att göra mat i lergrytan idag. Det blev sisådär. Man måste krydda på maten lite mer än vad receptet säger. Jag får väl hitta på mina egna små recept till lergrytan, för det är ju väldigt nyttigt och fettsnålt med den grytan.
Hela familjen inkl en kompis till minstingen var iväg på badhuset och simmade/lekte. Jag fick sticka ner till Intersport och köpa mig en ny baddräkt. Den blev nog en storlek för liten - fasen också. Men jag använder den ändå, det är bara problem när jag ska få av den. Man får vara lite av en akrobat - och det är jag ju ...... NOT. Inte bara att den är knölig att få av, den var min själ ruskigt jäkla dyr också. 550kr!! Alltså FEMHUNDRAFEMTIO kronor för en sketen baddräkt!! Den kommer tvinga mig att gå ner ännu mer i vikt för att slippa slå en baklänges volt när jag få av mig den. Kan man be grannen i duschen bredvid att hjälpa en av med den? Eller bör jag ha en väninna med som kan ge mig en hand? Snygg är den i alla fall! Och det är väl huvudsaken?!

Nu är jag trötter som attan och ska fundera på refrängen. Kanske ta mig en kopp thé innan jag knoppar in för kvällen? Jepp så får det bli.

Ha det gott allihopa.

tisdag 7 februari 2012

Back in business!?

Vi är bara inne i februari månad och jag kan redan säga att 2012 ser ut att bli ett riktigt händelserikt år.
En sak dock - jag har inte haft ork och tid att gå inom här och blogga. Ibland tar orken slut och man får pausa lite. Jag har inte ens orkat läsa, jag har helt enkelt bara "dratt".
Det har hänt lite granna, minstingen har fyllt 11 år, stora tösen med sambo har varit på besök härnere i Skåne, vi har varit på Arlövs-revyn (som för övrigt var jäkligt bra), mor och Jan har åkt iväg till Thailand, jag har hunnit med både förkylning-hosta-feber och lite VAB med minstingen. Nu hoppas jag att jag är på banan igen och hittar lite ork och energi. Detta är verkligen inte min favorit-årstid. Det var vid denna tiden som jag snyggt "drattade" in i väggen för 5 år sen. Ibland känns det verkligen som att jag måste passa mig annars är jag där igen.
Nu ska jag bänka mig nere i gillestugan framför brasan med min bok och filt och bara njuta ... kanske t.om. vila en stund.