torsdag 30 juni 2011

Hellre ensam än två med fel person.

Jag ska snart ge mig iväg till jobbet. Idag jobbar jag mellan 15.30 - 22.00. Sist jag jobbade kväll så var det lugnt. Men man vet aldrig hur kvällen ska bli. Det räcker att jag får ett larm, sen kullkastas hela kvällsplaneringen och man kan få ett rätt pressat schema. Förhoppningsvis så ska kvällen blir kontrollerad i alla fall. I denna värme vill man knappast behöva stressa. Samtidigt som det kan bli rena stressmomenten när man jobbar kväll, så gillar jag att jobba själv. Under dagtid så är vi alltid fler som jobbar och man har alltid en backup. Men på kvällstid jobbar man själv. Jag jobbar hellre själv än jobbar med någon som inte har samma inställning till jobbet och det här med samarbete. För jisses så trist det är med personer som inte samarbetar utan bara har sig själv i första rummet hela tiden. Trist med så "fattiga" människor som inte kan se helheten. Men men, ikväll jobbar jag själv. :)

måndag 27 juni 2011

Tack o lov för lediga dagar!

Nu har jag jobbat färdigt denna midsommarhelg och håller ledigt idag. *tack o lov* Jag har fått väldigt lite sömn denna helg. Både pga midsommarfirandet och att vi haft besök från Stockholm. Inte vill man gå och lägga sig då heller. Men idag har jag tagit igen lite av den "förlorade" sömnen och hade sovmorgon ända tills halv tio. Jag blev dock kvar i sängen till halv elva för att läsa lite. Då ville Frida inte veta av mer sömn utan sa till mig att jag skulle gå upp. Jag kände mig lite som en tonåring, där morsan beordrade mig upp ur sängen.
Imorgon är det jobb igen, sen är jag ledig på onsdag. Då blir det ev IKEA med Sanne. Skoj skoj skoj! Nix, nu ska jag ut i solen igen. Frida har en kompis här, dem har precis badat i poolen. Det ser frestande ut, kanske blir det ett kvällsdopp?!

tisdag 21 juni 2011

Firat "pensionären"!!

Jag har varit iväg och firat min mor lite idag. Hon fyller "pensionär" idag, men ska inte gå i pension förrän nästa år. Jag, mor och Iréne åt en god middag och shoppade lite. Sen ska vi fira mor mer på midsommarafton. Min äldsta med sambo kommer ner till midsommar. Härligt. Min mellantös med sambo kommer också att fira midsommar med oss ute i skogen. *glad* Så mysigt det är att omge sig med hela sin familj till midsommar. Förhoppningsvis kommer vi att fira tillsammans 6 månader därefter också. *håller tummen*




(bild lånad från nätet)


Sen vill jag också säga att krydda numero uno blir Rosmarin! Förklaring följer längre fram.

tisdag 14 juni 2011

Trött - mitt förnamn!

Idag har jag nästan helt slut på min energi tycks det som. Lätt till irritation, trött, allt känns jobbigt om än att det är minsta skitsak och jag vill bara vara ensam. Sen har mitt knä börjat ömma också. *stor suck* Som tur är så har jag varit ledig och ska inte jobba förrän imorgonkväll. Det känns som att jag måste antingen rycka upp mig eller prioritera vila lite oftare.
Idag är det dessutom jobbigt att vara mamma. Mycket pga att min ork är zero och jag som sagt bara har ett steg till irritation. Fy fabian för såna här dagar. Bannlys dem.

torsdag 9 juni 2011

Stockholmsresan!

Efter min Stockholmsresa - som för övrigt var mycket lyckad - så har jag jobbat tre dagar. Tre väldigt svettiga dagar. Tre fruktansvärt hemskt svettiga dagar. Att komma utifrån värmen in i en varm lägenhet och gå in i badrummet för att hjälpa en brukare med duschen - DET är inte himmelriket för mig. Jädrar i baljan vad svetten har lackat.

Åter till Stockholm. Allt har varit kanon. Så underbart att träffa dottern igen - och svärsonen givetvis. Dom har fått det så fint i sin lägenhet. Vädret var med oss och lördagen på Gröna Lund blev minnesvärd, på många sätt. Gröna Lund måste ha haft försäljningsrekord den dagen, för jösses med folk där var. En evig väntan vid varje karusell, trist. Jag vann vingummi+lakritskonfekt . . . 4 kg. Det behövs ju när man har en sån hydda som jag har - NOT. Jag åkte faktiskt en karusell också, jag som ogillar karuseller av den enkla anledningen att jag blir illamående. Jag åkte Kvasten, den var klar på under minuten och jag gillade den massor. Hann inte bli illamående. *tummen upp*
Helgen i sin helhet blev 100% lyckad. Tågfärden hem var desto mindre kul. Inte så skoj att sitta i en tågvagn med ett helt gäng barn+ungdomar som springer rundor och tjoar hela tiden och slänger allt skräp på golvet där dem står. Ett stort minus till dem och deras ledare.

onsdag 1 juni 2011

"Lis å cully"

Idag har jag jobbat jäklar i havet. Det var aningens stressigt direkt på morgonkvisten. En av mina kollegor ville gärna byta schema, så jag tog hennes. Gissa om jag fick och göra? Men hellre det än för lite att göra. Sen var det hem och hämta Frida sen vidare till Stefan och grisagrillningen. Idag grillade vi på en studentskiva. Allt gick bra och vi drog hemåt vid 20. Rakt ner till Eslövs bästa kinarestaurang - Yun Lee - och beställde Fyra små rätter. Jisses vad gott det var med kinamat. Det är ett bra tag sen vi åt där. Dem är alltid så vänliga och trevliga, till skillnad från den andra kinarestaurangen som vi har här i stan. Nu ska jag ner och svabba av denna oformliga lekamen, sen blir det ett glas vin framför teven eller med en bok i näven. Ahhhh, så härligt att man är ledig imorgon ... och på fredag ... och på lördag .... och på söndag! På fredagmorgon sticker jag och Frida dessutom upp till Stockholm för att besöka äldsta tösen och hennes sambo. Så gött det ska bli. :) Gissa om Frida vill till Gröna Lund??




Jag har förresten kunnat börja kommentera igen. Jag fick avbocka "håll mig inloggad" så löste sig allt.

Ha det gött allihopa