måndag 19 december 2011

Ärligt talat ... man vill ha högvinsten!

Läste hos Vimsiga mamman att hon vunnit 24kr på nån lott. Visst är man glad för sin hälsa och sin familj och allt det där andra som man brukar säga, men visst katten tar man väl lotter eller spelar på hästar eller dylikt för att man vill vinna högvinsten??!! Inte fasen tar jag en Trisslott för att jag helst av allt vill vinna 25kr?! Eller 50kr ... eller 75kr?! Fan heller, jag vill ha massor med pengar. Jag vill ha Jackpot! Jag vill ha både pengarna, familjen och hälsan och resten av klabbet!

Vad hade jag då gjort om jag vann en massa miljoner?? Jag hade sett till så att min släkt hade blivit fria från alla husalån. Jag hade köpt mig en underbart mysig sommarstuga. Jag hade gett mina barn en rejäl slant + att jag hade åkt på semester med dem. Jag har länge velat öppna ett Bed & Breakfast .... kanske jag hade gjort slag i saken. Eller ett mysigt sommarcafé?! Eller ett spa?? En rejäl fest hade det också blivit. Sen hade jag min själ och da´renoverat upp köket rejält! Köpt mig en ny snygg cykel. Bjudit kollegorna på en redig fest. Skänkt pengar till Stadsmissionen.

Drömma får man väl?! Önska får man. Hoppas får man. Det är gratis ... tur för jag är fortfarande en fattiglapp! :)

Vad hade ni gjort om ni vunnit mycket pengar??

fredag 16 december 2011

Nu är det ett faktum!

Jajamensan! Jag tog fram måttbandet idag och ställde minstingen mot väggen. Efter diverse stånkande och pustanden - jag är ju kass i knäna och har ett h-vete att komma upp när jag väl kommit ner - så kollade jag måttet ....... Jaha, hon är numera 163,5cm lång. 1,5cm till sen är hon lika lång som jag. Hon fyller 11år den siste januari och har redan växt om sin äldsta storasyster. Vart ska detta sluta? Det kommer nog att bli lite jobbigt att tillrättavisa henne när jag måste se uppåt.




(Min, bara min Frida)

Simma lugnt!

Jag har börjat simma. Tror att det kan vara min grej. Hoppas att det är min grej. Jag har löst ett årskort i alla fall. Det är mjuk träning för mitt knä. Idag simmade jag tillsammans med min mellantös. Det blev 800 meter! Mitt mål är 1000 meter och sen håller jag nog mig där ett tag. 1000 meter 2 gånger i veckan kan nog passa mig. Där finns en endaste nackdel dock. KLOR! Fy fasen vad kloret osar. Man tänker inte på det så mycket under tiden man simmar, men sen när man duschar av sig och klär sig ... då känner man hur mycket huden luktar av klor. Klor är verkligen en väldigt rälig doft. Även om jag tvålar in mig ordentligt och sen tar lite hudlotion efter så luktar huden klor. *tvi vale*
Jag hoppas att vi har en fin pool nere i "varma landet", så jag kan simma där varje morgon.

Sitter och smålyssnar på Björn Skifs låt "I already know". Den är jättebra. Det blir en anings repeat på den låten! :) http://youtu.be/yIKEShVOq7w

onsdag 14 december 2011

Nedräkning!

Jadå var det sista lediga dagen imorgon, innan jul! Dessutom är det sista lediga dagen innan vi åker till "varma landet"! Så härligt det ska bli att få koppla av. Jag längtar just nu vansinnigt mycket efter resan. Dax att börja titta över vad som ska med, så att det är rentvättat. Passet är funnet - långt om länge! Böckerna är inhandlade.
Nu drar jag mig mot båset för att läsa lite på min bok - "Varför gråter inte Emma?". Usch, vilken hemsk historia det är. Hur är människor egentligen funtade?? Tyskan som slog ihjäl de två små livet i Arboga. Hemsk människa.
Ha det gott

måndag 12 december 2011

Timbuktu .... mitt mål för 2012!

Jag såg aldrig lördagens "Så mycket bättre", så jag fick kolla den igår via datorn. Jag tycker faktiskt att alla inblandade artister gjorde kanon ifrån sig när det gäller tolkningarna av Mikael Wiehes låtar. Men den som gör bra ifrån sig gång på gång är Timbuktu. Han är en stjärna den killen. Tror mitt mål för nästa år är att jag ska gå på en av hans konserter! Jepp, ett bra mål.
Jag ger ju aldrig nyårslöften, utan jag brukar skriva en "önskelista" över saker jag vill göra istället. Sen checkar jag av vid årets slut vad som blev gjort och uppfyllt. När jag åker ner till Kanarieholmarna ska jag knåpa på min "önskelista" inför 2012. Timbuktu finns definitivt med.

Hur brukar ni göra?? Ger ni löften? Gör ni lista som jag? Eller nåt annat? Skriv gärna en kommentar och berätta.

tisdag 6 december 2011

Där är nåt mög som står i kröppa ... trist som attan.

Känner mig helt febrig och har ont i skallen. Hur kul är det på en skala? Zero! Mådde likadant igår kväll, men gav jobbet en chans idag. Det har gått men det är också allt. Känner mig slut som artist! Det sista jag fick höra innan jag gick hem för dagen var av en av dem som fixar in folk när vi blir sjuka ... hon sa till mig att jag skulle åka hem och preparera mig med Berocca eller en whisky så jag kunde jobba imorgon, för vi har redan 5 st som är sjuka och det är svårt att få in vikarier!! Det hjälper ju verkligen ens samvete. Nåja, jag får känna hur jag mår imorgon bitti, annars ringer jag och sjukar mig och drar täcket över huvudet igen. Jag går inte iväg om jag har feber. Det är vansinne att jobba med feber i kroppen. En arbetskamrat på ett av mina jobb gick iväg och jobbade med hög feber. Det resulterade i att han låg i koma i några dagar och har därefter fått en hjärnskada. Man ska inte leka med kroppens varningssignaler.
Hoppas att ni klarar er från förkylningar och elände.

söndag 4 december 2011

Jag tar det isigt!

Idag gick det bättre på jobb. *tack o lov* Nu är jag redigt trött och ska landa framför dumburken och se en bra film med sambon. Imorgon är jag ledig och ska gå iväg och bli klippt. Ska nog gå iväg och boka en tid till ansiktsbehandling också. Tänkte boka en tid till fotvårdaren också, så fötterna är redo för Kanarieholmarna.

Sitter och lyssnar på Björn Skifs nya album. Mmmm mmm mmm säger jag bara. Hans "Break the spell" är redigt go´.


(lånad från nätet)

lördag 3 december 2011

Ska det vara såhär framöver??

Kära nån vilka jobbedagar jag har haft. Jag jobbade igår kväll och hela dagen idag. Ska på det imorgon också. *hur i hela friden ska jag orka med det?*
Det har varit fullt ös hela tiden och man känner lite att man inte redigt hinner med "di gamle". Jag var så trött när jag kom hem - efter att fått jobba över lite också - att det tagit nästan 4 timmar att känna mig nästan som vanligt. Ska det verkligen vara såhär framöver?? Det orkar jag inte med. För mig är det så viktigt att ha god kontakt med alla de äldre som jag besöker och sköter om, så ska man stressa på detta viset faller hela min idé om detta yrket. Jag tycker massor om "mina" gamlingar och vill hinna med att prata lite med alla. Dem har inte så många som kommer och hälsar på dem, så mitt besök betyder faktiskt en del. Ska man då behöva stressa och inte hinna prata med dem blir deras dag ännu mer tom och innehållslös. Nope, det är inte OK. Vi får se hur morgondagen blir. *gäsp* Nu måste jag knoppa för annars hör jag nog inte klockan imorgon bitti. Jag ska ju upp och väcka tuppen och sen gå och jobba. :)
Ha det gott