lördag 3 december 2011

Ska det vara såhär framöver??

Kära nån vilka jobbedagar jag har haft. Jag jobbade igår kväll och hela dagen idag. Ska på det imorgon också. *hur i hela friden ska jag orka med det?*
Det har varit fullt ös hela tiden och man känner lite att man inte redigt hinner med "di gamle". Jag var så trött när jag kom hem - efter att fått jobba över lite också - att det tagit nästan 4 timmar att känna mig nästan som vanligt. Ska det verkligen vara såhär framöver?? Det orkar jag inte med. För mig är det så viktigt att ha god kontakt med alla de äldre som jag besöker och sköter om, så ska man stressa på detta viset faller hela min idé om detta yrket. Jag tycker massor om "mina" gamlingar och vill hinna med att prata lite med alla. Dem har inte så många som kommer och hälsar på dem, så mitt besök betyder faktiskt en del. Ska man då behöva stressa och inte hinna prata med dem blir deras dag ännu mer tom och innehållslös. Nope, det är inte OK. Vi får se hur morgondagen blir. *gäsp* Nu måste jag knoppa för annars hör jag nog inte klockan imorgon bitti. Jag ska ju upp och väcka tuppen och sen gå och jobba. :)
Ha det gott

5 kommentarer:

 1. Trist att det blir så, att man inte hinner med att sitta ner och vara social med dem utan att man bara ska finnas tid för att göra "sitt jobb". Borde finnas extra tid.

  SvaraRadera
 2. Det är inte roligt att känna stress för att hinna med allt...och det är fullt upp att både hinna jobba och leva...

  Ha en mysig andra advent !
  Kramar Maria

  SvaraRadera
 3. Tack för titten! Jag VET hur det känns efter ca 37 år i vården! Är ÖVERTYGAD om att du gör ett jätte bra "jobb"!!! "Bara" att kunna reflektera över KÄNSLAN att inte hinna med alla de gamla säger ALLT! Tänk vad bra det skulle vara om alla innom vården tänkte som DIG! Därför får du dagen ROS av mig nu!
  Var rädd om dig! Önskar dig en skön kväll idag(om du nu inte går på "timmar")
  Kram kram från mig.

  SvaraRadera
 4. Förstår du hur det känner. Tyvärr har ju detta drabbat de flesta som arbetar med människor. Kvaliten på jobbet räknas inte längre bara men gör det så snabbt som möjligt. Jag såg att kommunal hade statistik som visade att fler och fler som har varit sjukskrivna förblir det eller får sjukersättning. Det blir omöjligt att arbetsträna under dom förhållanden som råder. Hoppas hoppas du orkar. Det behövs sådana som du som även ser människan bakom den kroppsliga vården
  Håll ut snart blir det sol och bad
  Kram

  SvaraRadera
 5. Åh, ja låt de äldre få mer tid! De har ju behov av umgänge och att få prata med någon precis som vi yngre har. Så låt dem prata, och umgås en stund så mår de bättre!

  Vad frustrerande det måste vara att inte kunna ge dem tiden som man vill ge dem.

  SvaraRadera