fredag 29 juli 2011

Tänk vad bokstaven Q kan säga mycket!!


Idag stack jag till Kävlinge för att inhandla en sak jag beställt

hos en god vän till mig, som har en fantastiskt mysig butik där.

Butiken heter Hemtrevligt ute & Inne.

Där hittade jag denna underbara bokstav Q gjord i betong,

med den fräcka texten!



Förra gången jag var där såg jag en läcker skylt som


jag gillade skarpt.

Denna gången kunde jag inte hindra mig själv,

utan var tvungen att köpa den.

Visst är den så talande?!




torsdag 28 juli 2011

Nu blir det lite bilder ... måste ju testa nya kameran.

Nu har jag laddat upp lite bilder som jag tagit med min

nya kamera. Här kommer några stycken.




I måndagskväll spelade vi lite monopol.

Det gick lite sådär. Svärsonen vann utan

några större problem.



I tisdags blev det fint väder och vi tänkte bege oss till Ven.

Det tänkte en hel drös fler också. Vi orkade inte vänta

på båten utan stack iväg till Citadellet och gick på

en guidad tur där. Det var verkligen ett bra

alternativ istället för Ven.




Här sitter två av mina döttrar och min ena svärson

och poserar på Citadellets borggård.




Efter vår guidade tur på Citadellet, gick vi ner till

strandkanten och där tog minstingen ett dopp i det

blå. Detta var det närmsta vi kom Ven denna dag.

Ven syns i bakgrunden på fotot.




Jag fick tagit ett kort på mig och sambon också.

Här sitter vi på en bänk nere vid stranden och njuter

av väder och vind och den fantastiska utsikten.

onsdag 27 juli 2011

Nu blir det filmtajm och lite bira.

Det har inte blivit mycket bloggande den sista tiden. Dels har semestern dragit igång och sen kom äldsta tösen och svärsonen ner från Stockholm och därefter hade vi födelsefest. Så det har varit för mycket att göra och för få timmar per dygn. Idag var vi dessutom iväg och hjälpte svärmor att flytta lite saker till sin nya lägenhet.
Jag fick en sak i lördags som jag faktiskt använt flitigt - EN KAMERA! Men jag har inte fört över bilderna till datorn än, så jag kan tyvärr inte visa upp nåt foto - men det kommer och risken är det att det blir mycket bilder framöver. :)
Nu ska jag och mannen sätta oss framför teven med våra nya lammskinnsfällar och njuta av ett glas öl och en bra film. Filmen heter Ironclad och jag får recensera den vid annat tillfälle. Någon som sett den?

lördag 23 juli 2011

Imorgon blir det partaj!

Nu har min äldsta tös Linda och hennes sambo Niklas kommit ner från Stockholm. Så härligt! Imorgon vankas det ju fest här hemma och då vill man ha alla sina nära och kära runt omkring sig. Vi hade ju hoppats på fint väder så vi kunde sitta i tält ute i trädgården, men det har ju di dära vädergudarna satt stopp för. Det har regnat en del de sista två dagarna och dessutom så ska det både regna och blåsa imorgon. Så vi fick helt sonika tömma gillestugan och slänga in alla borden där. Det blev kanon! Så nu är allt riggat inför imorgon, resten hänger på gästerna.

Gästerna blir serverade helstekt gris, potatissallad och olika tillbehör. Till det kommer olika goda drycker att flyta.

Kul ska det bli och sent blir det alldeles säkert. :)



(bilden är adopterad från nätet)

tisdag 19 juli 2011

Lugn och ro och semester.

Nu har jag påbörjat min semester! Igår åkte Frida med några kompisar till Äventyrslandet i Halmstad. Under tiden passade vi på att åka till Tyskland och inhandla lite flytande föda till festen på lördag. Det var en hel del fler än vi som tänkte på det, vi fick invänta färjan både på vägen dit och på vägen hem.
Idag har vi hunnit med en del av våra förberedelser inför festen. Vi har även hunnit med en hel del avkoppling. Häääärligt!
Frida har en kompis här som sover över. Jag och sambon ska nu bänka oss framför teven och titta på film. :) Annars längtar jag mest till min bok, jag har nu kommit fram till bok nummer 33 i Sagan om Isfolket. Jag har bara 14 böcker kvar att läsa i den serien. :(
Nåja, jag hittar väl något nytt att läsa. Någon som har nåt bra tips??

fredag 15 juli 2011

Snart semester

Då var det kvällspasset idag. Sen är det morgon lördag och morgon söndag. 15.30 på söndageftermiddag går jag på SEMESTER! Så gött det ska bli. Även om jag älskar mitt jobb så kräver både kropp och själ lite semester också.

Nu tror jag att jag och Frida ska pysa iväg och käka lunch nånstans. Om Frida får bestämma blir det säkert "Gyllene Bågen", fast jag är inte så sugen på det. Får se om jag kan övertala henne till nåt annat. Antingen blir det China-box, Pasta-mannen, Kina-restaurangen eller bakad potatis här hemma. :) We´ll see.

Ha det gott idag.

tisdag 12 juli 2011

söndag 10 juli 2011

Vilken underbar dag!

Idag har varit en redigt skön dag. Svärsonen fick en skärmflygning av dottern i födelsepresent, och idag skulle det bli av. Allt från vi svärföräldrar till föräldrar, syskon och morföräldrar hängde på för att se när Jakob skulle flyga. Vi åkte i samlad trupp ner till Hammars Backar. Så underbart vackert där är nere. Vi hade dessutom enorm tur med vädret.


(norpad från nätet)


Hoppet gick kanon och Jakob var nöjd. Han blev fotograferad och filmad, så vi får nog ha en filmkväll sen för att återuppleva det hela. Vi tog en fika i gröngräset och njöt av utsikten. *hit ska jag snart igen med fikakorgen* Sen åkte vi hem och landade på Restaurang Castrum i Eslöv. Vårt sällskap på 13 personer blev utfodrade med pizza, planka eller kycklingrulle. Det var nog den godaste pizza jag smakat på evigheter. *måste komma ihåg att den heter Milano* Sen blev det en slät kopp kaffe hemma i Jakobs morföräldrars trädgård. Summa summaro är 10 points av 10.




lördag 9 juli 2011

Ikväll blir det partaj!

Idag ska jag och mannen iväg och fira en god vän till oss som fyller 40 år. Det blir grillad gris med tillbehör. Så enormt gott. Vädret är dessutom det bästa, så vi får nog en kanonkväll. Vi är dessutom barnlediga kvällen till ära, för Sanne och Jakob passar Frida. Vilken tur vi har dem som kan passa, för annars har vi inte så många på nära håll.
Imorgon ska Jakob ut och hoppa i det blå, en present han fick av Sanne förra året. Vi får se hur vädret blir imorgon, om det blir något hopp eller ej.


Nix pix, nu blir det snart fika-tajm och kanske en liten powernap så att man orkar med kvällen. Man är ju inte 20 längre. Två öl eller tre glas vin - sen är man yr i knoppen nästan.




(norpad från nätet)

fredag 8 juli 2011

Underbar text

En tjej som jag jobbar tillsammans med, har tatuerat in en text på sin handled som är så himla bra. Texten är tagen från en av Michel Jacksons låtar. PS. Vilka underbara låtar den mannen gjorde! Den texten säger så mycket.
Texten är:


Every day creates your history

tisdag 5 juli 2011

Tacksam!


Efter ett tips från min äldsta tös börjar jag idag min tacksamhetsbok. I den ska jag varje dag skriva olika saker och ting som jag är tacksam över. Det är så lätt att fokusera på det som är negativt och fel, istället för att vara tacksam över det man har och känner. Idag skrev jag såhär i min tacksamhetsbok;


Jag är tacksam över ...


* Att jag gör en skillnad hos ”mina” vårdtagare.
* Att jag inte varit så trött idag.
* Att jag blev ompysslad av Frida.
* Att det gick så smidigt på jobb idag – jag börjar verkligen känna mig säker i galoscherna nu.
* Att jag har en underbar familj som jag älskar över allt annat.
* Att jag känner mig trygg i mitt förhållande.
* Att jag ser, hör, har känsel och kan känna smaker.
* Att jag har ett jobb.

Visst finns det massor som man kan vara tacksam över?! Det gäller bara att upptäcka det först, så slipper man mycket av det negativa.


Vad är du tacksam över?

Glad och nöjd


(bild lånad från nätet)


Idag har allt gått som smort på jobb. Jag har haft hur mycket som helst att göra, och allt har klickat. :) Då känner man sig nöjd när man går hem. Häääärligt!

måndag 4 juli 2011

Orken lyser med sin frånvaro

Det finns så mycket som jag vill göra, men inget blir gjort. Sista tiden har varit lite hipp som happ för mig. Jag har inte mycket ork, fantasin är som vanligt ständigt frånvarande, jävlaranamman lyser med sin frånvaro och tiden försvinner på att göra ingenting. Ibland känns det som att man behövt en redig spark i bakpartiet eller någon som kunde ge mig precis det stödet och pushen som jag behöver. Det finns personer i min omgivning som ställer upp på det, fast jag vet inte redigt om dem är de rätta att göra det. Eller så får jag försöka hitta det själv. Sätta upp vissa mål och rutiner som får mig på rätt köl igen. Har jag någonsin varit på rätt köl egentligen?! Har man en gång "drattat-i-väggen" så är det så himla lätt att dratta dit igen och det vill jag fanimej inte!! För några veckor sen var jag ruggigt nära.
Nåja, nu tänker jag sätta mig ner och fixa en "Att-göra-lista" och sen baskemej så ska jag se till att följa den! Vår grisfest blir först ut att bli färdigplanerad!

söndag 3 juli 2011

Koppla på hjärnan innan man blir verbal!


Visst är det bra med en blogg. Man kan uttrycka sig precis som man tycker, för på sätt och vis är man ganska så anonym. Så gäller även andra ställen och sajter, typ Facebook. Där är man dock inte fullt så anonym. Men ändå uttrycker folk sig obegränsat. Vad tänker dem? Vissa uttalande är faktiskt rätt besvärande och man nästan skäms på den andres vägnar. Om man har något så viktigt att säga, bör man inte säga det till den person det gäller? Bör man inte visa respekt för dem man har runt sig? För nånstans finns det faktiskt en person som står den andre nära och som tar sig illa vid av diverse uttalande. Är FB eller bloggar det rätta elementet att ta sånt i? Är det dit världen är på väg? Opersonligt, respektlöst, omoget, egoistiskt och helt avskyvärt faktiskt.