söndag 16 maj 2010

Skrabbelucker och helvetesmaskinerJag har precis utfodrat barn och sambo med mumsigt goda Krabbelurer. När jag var liten lärde jag mig att vi i vår familj kallade vi dem för Skrabbelucker, men de flesta kallar dem nog för Krabbelurer.

Jag har en fundering på att dra fram helvetesmaskinen och få väck de största råttorna. Tyvärr känns det som att från tanke till handling är kontakten bruten, tillfälligt avbrott. Med det tråkiga väder vi har så är soffan+filt+bra bok/film mer attraktivt. Där funkar kontakten alldeles utmärkt.

5 kommentarer:

 1. I den åländska skärgården kallas små runda hemlagade munkar för krabbelurer!? Jag tycker du ska satsa på den kontakt som funkar, att det inte blir kortslutning ;-)

  SvaraRadera
 2. Ligga i soffan se på en bra film/läsa och äta krabbelurer låter alldeles utmärkt tycker jag. Det kör jag på idag, fast utan krabbelurerna för jag orkar inte resa mig ur soffan.. än!
  Ha de gött!

  SvaraRadera
 3. Krabbelurer... det har jag minne av att jag tyckte om. Tror jag.
  Det kan vara en efterkonstruktion, att jag hört talas om det och blandar ihop det med något annat... Hm.
  Men jag vill minnas att det var något jag gillade i alla fall!

  SvaraRadera
 4. Krabbelurer eller tomteplättar, stekes i mycket smör och (om man vill) vända dom i lite strösocker och avnjutas med en gång.
  Gött!

  SvaraRadera
 5. spännande hur gör man såna där krabbisar då? undrar en som bara kan steka pannkakor som går sönder;))

  SvaraRadera