söndag 30 maj 2010

Tivoli - plånbokens fasa!

När man var liten älskade man när tivolit kom till stan. Nu måste jag säga att jag inte gillar det så himla mycket. Men min yngsta gör ju det. *suck* Jag mår direkt illa när jag åker karuseller, så jag kan inte åka med henne. Sen är penningpungen skral denna månad, eftersom det snart är dax för student och jag får inget studiemedel nästa månad - ej heller någon lön. Så man måste börja dra i svångremmen rejält. Då är det inte skäligt att lägga ner x-antal pengar på karuseller. Vi var nere på torget så hon fick åkt ett par igår, men sen får det vara stopp. Men hon är ju expert på att tjata, så man får sår i öronen. Men icke sa Nicke - det blir inte mer tivoli idag. Det är faktiskt mors dag och då är det jag som bestämmer + de andra 364 dgr om året. :P



Vi ska till svärmor på middag i eftermiddag. Rätt skönt att inte behöva hitta på och laga middag.

Igår hade vi goda vänner här på middag. Efter den goda maten så spelade vi Gin Rummy. Jag ÄLSKAR att spela kort - trots att jag inte vinner så ofta.


lördag 29 maj 2010

Studentbal!


Igår var det studentbal för S. Vi hade samling här hemma innan, sju tjejer och deras föräldrar var här och drack lite skumpa. Sen kom limousinen och hämtade upp tjejerna och körde dem till Grand Hotell i Lund. Jisses så vackra de var i sina klänningar. Alla hade olika färger, vilket var ännu fräckare. Vi stack med in till Lund och fotograferade och filmade en hel del. De bilderna har jag inte lagt över till datorn än, men en bild från mobilen är fixad, så den ska jag lägga upp här. Jag lägger kanske upp lite fler bilder sen när jag lyckats föra över bilderna.... det kan ta tid. Man är ju inget geni när det gäller sånt - heller.

tisdag 25 maj 2010

Mammatid!


Nu har jag klarat av mina tre skoluppgifter och är såååå lycklig. Det är så skönt att inte ha några uppgifter liggandes och knapra energi från en. Nu är det bara ett arbete kvar och det är gruppuppgiften i power-point. Den ska vi klara av på tisdag eller onsdag i nästa vecka, sen är det redovisning på torsdag. Vi är otroligt nöjda med vårt arbete och hoppas att klassen och läraren också är det, för vi vill ju ha bra betyg! Bra betyg men inte data-nörd alltså.

Dax att svabba av sig, sen ska jag och yngsta dottern F ner till stan och inhandla dagens middag. F är hemma från skolan idag, hon mådde illa i morse. Men lite mammatid med kramar och lite liggaisängenochtittapåenbrafilm gör susen på det mesta. Det botar bättre än vilken medicin som helst.

söndag 23 maj 2010

Skoj med tävlingar ... tävling hos Ulrika syr!



Det är så himla skoj med tävlingar ... även om man inte skulle vinna. Det är ungefär som att spela spel eller kort. Man är ju med för spänningen, skulle man sen gå och vinna alltihopa så är det ju himmelriket.


Jag länkar här till Ulrika syr http://ulrikasyr.blogspot.com/2010/05/tavlingsdags.html som har en tävling med jättefina priser, bl.a. grytlappar och pocketfodral. Jag är mycket intresserad av pocketfodralet.


Eftersom jag är ett riktigt blåbär på det här med länkar, så hoppas jag att det blir rätt. *måste höra med dottern så att jag lär mig sånt*

lördag 22 maj 2010

Varmt som attsingen


Kära hjärtanes vad det är varmt. Jag klagar absolut inte, utan bara konstaterar det. Jag är en person som älskar sommaren - i skuggan. Jag solar inte gärna, vistas inte gärna för mycket i solen och sitter mer än gärna med en paraplydrink i handen under parasollet och tittar på de soldyrkande människorna.

Idag ska jag och ett par kursare hem till en annan kursare som har kalas. Förhoppningsvis har dom skugga där vi ska sitta, annars omkommer jag. Har knäckt mig en cider nu och inväntar skjutsen som anländer om ca en halvtimme. Provade en ny cider som faktiskt var riktigt god. Den får jag köpa fler gånger.

fredag 21 maj 2010

Fy fan vad vi har det bra!


Igår var vi iväg på studiebesök hos Stadsmissionen i Malmö. Det var verkligen intressant. Vilken enorm insats dom gör där!!


Vet du inte var du ska göra av dina pengar eller har en slant över, så skänk gärna nåt till Stadsmissionen. Jag ska skänka alla mina gamla glasögon. Det har jag aldrig ens tänkt på att dom kan komma till nytta för någon annan.


Detta studiebesöket är ett rejält "stanna-och-uppskatta-det-du-har"! Man tar allt så självklart, men det är inte så självklart för alla. Strunt samma om man är smal eller tjock, kort eller lång, gammal eller ung, brunhårig eller gråhårig - uppskatta det du har istället för att trängta efter det du inte har. *detta gäller mig själv också i allra högsta grad*


tisdag 18 maj 2010

*check*


Nu är inhandlingslistan inför student klar. Det bidde en hel del. Det är bara 3 veckor kvar, så det är verkligen hög tid att se till så att både plan A och plan B är vattentäta. Plan A innebär två tält ute i trädgården. Jag och mellantösen S var ute igår och mätte, och tälten får plats. *check*

O M det regnar och blåser innebär det automatiskt att plan B blir aktuell. Plan B innebär att vi ska få plats med ca 45 personer i vårt hus. *svettig* Vi kommer i så fall att få flytta väck både soffor och lite annat skräp. Det lär bli trångt, men det ska nog funka .. om än aningen trångt. Vi har ju både här uppe och nere i källaren man kan sitta + uterummet. Jag behöver nog inte oroa mig. *check*

På måndag blir det shoppingtur till Tyskland. Vi ska inte köpa fast föda där utan vi håller oss till den flytande födan. Den flytande födan är minst lika uppskattad som den fasta födan på studenten.

Sammanfattningsvis kan man säga att jag håller tummen för att solen skiner den 11 juni och att blåsten har blåst vidare till Katmandu eller nåt.

måndag 17 maj 2010

Curlingmamma?!

Minstingen börjar bli stor. Hon blev 9 år i januari och började igår att prata om att hon vill prova och gå hem själv från skolan. *biter på naglerna* När jag gick i ettan - F går i tvåan nu - då var jag nyckelbarn och gick hem själv från skolan. Idag skriver Media om minsta lilla händelse där barn är inblandade (vilket absolut säkert hände på min tid också, fast då var Media inte så på hugget och hade kanske inte den genomslagskraften som idag). Man är man så rädd om sina barn att man begränsar dem skrämmande mycket. Tänk så mycket vi kunde göra "på vår tid" när vi var unga. Tänk så lite man låter sina barn göra ensamma. Hur ska dem någonsin kunna lära sig? Kommer de att bo hemma tills de blir 40?? Nä, nu får det bli ändring på mitt beteende. F måste få lov att klara sig själv lite grann. Men därifrån den tanken till nyckelbarn dröjer nog ett tag till.

söndag 16 maj 2010

Tips från Fru Venus ...

Efter ett tips från Fru Venus hittade jag in på denna blogg http://rodating.blogspot.com/. Där lottar Cia ut en tavla som hon har målat. Jag blev förälskad i tavlan direkt när jag såg den. Det bästa av allt är att hon ska lotta ut den! Gissa om jag tänker vara med?! Den är sååå vacker.

Skrabbelucker och helvetesmaskiner



Jag har precis utfodrat barn och sambo med mumsigt goda Krabbelurer. När jag var liten lärde jag mig att vi i vår familj kallade vi dem för Skrabbelucker, men de flesta kallar dem nog för Krabbelurer.





Jag har en fundering på att dra fram helvetesmaskinen och få väck de största råttorna. Tyvärr känns det som att från tanke till handling är kontakten bruten, tillfälligt avbrott. Med det tråkiga väder vi har så är soffan+filt+bra bok/film mer attraktivt. Där funkar kontakten alldeles utmärkt.

torsdag 13 maj 2010

Rynkor är fint!


Jag var inne hos Tantaluran och läste om Kristina Lugn. Den kvinnan har sett likadan ut hur länge som helst - förutom en och annan rynka. En tanke som slår mig är just det ... ATT ÅLDRAS ÄR INGEN SJÄLVKLARHET, DET ÄR EN BONUS! I dagens kroppsfixerade tankesätt opererar man bort denna bonus och förringar den. Även om man opererar utsidan, så blir insidan gammal. Det är precis som med många lyxvillor folk köper. Det är ju såååå snyggt på utsidan, men sen får dom äta mackor eller falukorv varje dag för pengarna räcker inte mer än till lånen.

Nä, använd hjärnan till vad det var meningen och att man lär sig älska sig själv så behövs inga knivar för att man ska uppskatta alla åldrar.

tisdag 11 maj 2010

Lovely


Något som gör mig riktigt glad så här års är rapsen. Jag bara älskar den.

måndag 10 maj 2010

Det är mycket just nu ...


Idag har jag förflyttat skolan till mitt hus - vi hade grupparbete här hemma. Ämnet är "Människan socialt och kulturellt". En himla röra kan jag tycka, eller så är det bara våra frågor som är knasiga. I vilket fall som helst så hoppas vi att det blir klart imorgon.

På onsdag är det power-point-arbetet som ska påbörjas, och förhoppningsvis avslutas också. :) Vi ska skriva om Ishotellet i Jukkasjärvi.

Sen har vi en fältstudie inom rehabilitering/habilitering också. Det är mycket på G just nu. Dessutom fick jag hem 4 nya böcker som jag beställt. Gissa vilket jag vill börja på?! Jag längtar till sommarlovet då jag BARA ska jobba, för då lär jag hinna med att läsa lite fler böcker.

Just nu läser jag "Sängläge" av Sarah Bilston. Jag har precis börjat på den, och den verkar vara rätt komisk. Vi får väl se hur det artar sig.

lördag 8 maj 2010

Bemötande


Jag och sambon satt precis och pratade lite med mellandottern S och hennes pojkvän. Eftersom både han och dottern jobbar i affär, så blev det en hel del snack om olika konstigheter som händer där. Det var allt från snattare till otrevliga kunder som diskuterades. Jag har själv också suttit som kassörska en gång i tiden - för 100 år sen - och även jag har råkat ut för en och annan händelse. En gång när jag jobbade kväll kom där en spritt språngandes naken karl in. Han hade drabbats av ett epilepsianfall och var helt desorienterad. Jag blev något generad och kallade omgående på jourpersonalen, så dom fick komma och skyla honom. En annan gång var där en kille som fick ett epilepsianfall i min kassa. En kund var otroligt otrevlig mot mig och jag uppbådade all kraft jag hade för att inte svara honom otrevligt. Istället spände jag ögonen i honom och fick då genast kommentaren från honom: "Om blickar kunde döda hade jag varit död nu"! Jag svarade endast: Jepp! Sen var den diskussionen avslutad.

Det gäller verkligen att ha en ängels tålamod när man sitter som kassörska. En del folk är riktigt otrevliga och rent ut sagt omänskliga. Andra är hur trevliga som helst. Min ständiga följeslagare när det gäller ordspråk är: Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Det borde fler tänka på när dom spyr galla över kassörskan!

fredag 7 maj 2010

Jag ska bli rik ... hoppas jag!


Jag vill gärna vinna rejält med pengar och kommer spela på nåt vinstgivande imorgon. Detta är mycket väl planerat och jag vet precis vad jag ska göra med pengarna. Så nu hänger det bara på att Svenska Spel också är överens med mig. Det borde ju inte vara så himla svårt eller hur? Jag har ju inte fått nåt modellkropp så då tycker jag inte att det är för mycket begärt att jag i alla fall blir rik?! Eller?

onsdag 5 maj 2010

Snart grillsäsong!


Igår blev det en grupp-uppgift som ska vara klar om knappa 1,5 vecka. Den uppgiften var ju inget och leka med kan jag säga. Vissa uppgifter i skolan går som en dans, andra vill man bannlysa.

Jag inväntar mitt schema för sommaren, kan undra när det droppar ner. Eftersom jag och sambon är ute och grillar lite gris på sommaren, så vill man gärna vet hur det ligger till med schemat. Jag får kanske ringa och efterlysa det? Skulle det krocka så får man väl hoppas att där finns någon snäll arbetskamrat som kan byta pass med mig. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med mina gamla arbetskamrater igen. Dom är helt underbara!

måndag 3 maj 2010

Kaputt!

Jag har börjat få ont i min höft - där jag slog mig för två månader sen i ett fall i en trappa. Sen ibland gör det lite ont i hjärtat ... eller vad det kan vara. Ovanpå det så har jag ont i huden på mitt högra lår, precis som jag hade då jag "gick i väggen". Knäet strular fortfarande lite, fast det har blivit bättre. Sen har jag kunnat konstatera att jag har vinterfötter - hur trist som helst. Jag har dessutom börjat få nån eksem som kliar under höger öga.
Min slutsats av detta är att jag inte under några omständigheter vågar titta under mina fötter efter nåt bäst-före-datum, för jag tror att jag är utgången i datum!! Kaputt!!

Snart student - HJÄLP!


Om knappt 6 veckor tar min mellantös S studenten! Är det klokt så fort tiden går?! Där är så mycket att förbereda och få rätt på, så snart infinner nog sig förvirringen! Jag och S ska försöka bestämma oss för vad våra gäster ska mätta sina magar med. Det är inte det allra lättaste, för det ska ju helst vara så lättlagat som möjligt också. Man vill ju vara med på utsparken och ändå hinna hem och fixa käket tills gästerna anländer.

Har ni några förslag på vad som kan vara lämpligt att servera på en student? Jag tar sååååååå tacksamt emot förslag.