måndag 26 september 2011

Jag ska få en "krydda"! *längtar*


(en bild på det allra gosigaste som


finns - bilden är lånad från nätet)



Jag fick reda på till midsommar att jag ska bli mormor nästa år. *ler från öra till öra* För 6 veckor sen var dottern och svärsonen iväg på ultraljud och jag fick då första fotot på mitt barnbarn. *sicken en söting* Jag har hela tiden trott att det ska bli en tjej, och idag när de varit iväg på sitt andra ultraljud så ringde Linda till mig och berättade att så är fallet. Det är en TÖSABIT! Vilken otrolig tur, för jag har redan köpt på mig en hel del rosa och klänningar. *ops* Som jag längtar till februari när jag ska få nosa på detta lilla underverk.

fredag 23 september 2011

Jobbehelg ... *suck*

Jobbehelg på G. Hm, jag ser väl inte direkt fram emot det, men det funkar. Jobbar kväll idag och jag hoppas att det inte händer något utöver schemat. Det blir alltid jobbigt när det händer för mycket utanför schemat, eftersom jag jobbar själv. Då får man kalla in nån från de andra grupperna och sen blir allt försenat. Nåja, det ska nog gå bra.
Man ska inte beklaga sig men ... jag har ont i mitt knä, ja bägge faktiskt. Jag har slarvat mycket med sjukgymnastiken och det är väl det som betalar sig nu. I nästa vecka drar vi iväg till Lalandia och efter det ska jag börja simma varje vecka. Jag tror mer på det, för det tränar hela kroppen. Dessutom är det "mjuk" träning. Jepp - så får det bli. Jag ska bara leta upp de dagar när inte hela badhuset är fullt av folk som ska simma, för då blir det ingen bra träning tycker jag. Lugnt och skönt och stilla ska det helst vara.

måndag 19 september 2011

Mamma - min bästa vän!

Lyssnade runt på youtube och hittade en låt jag inte hört på evigheter. Det är Ken Ring med låten Mamma. Så vacker hyllning till hans mamma, men oj vilken sorglig text och vilken saknad. I kommentar-fältet hittade jag en jättefin text som jag kopierade. Den säger så mycket. Det säger allt. Allt man känner för sin mor - under förutsättning att man haft en deltagande mor då. Texten lyder såhär;

"Hon bär dig i 9 månader. Hon matar dig. Hon köper dig kläder. Hon ser dig när du behöver hjälp. Hon finns där för dig när du växer o växer. Hon offrar allt för dig. Hon finns där för dig när du är sjuk. Hon finns där för dig när du är ledsen. Hon finns där för dig när du är glad. Hon finns där för dig när du hamnar i trubbel. Hon är den perfekta kvinnan, som finns där för dig i alla tider. Hon är din härliga underbara heliga mamma. Vill bara säga att jag älskar dig mamma ... du är den härliga luften jag andas."

Visst är den en fin hyllning till mor? Hon är verkligen min allra bästa vän. Den jag kan vara mig helt och hållet själv med. Jag kan inte tänka mig den dagen jag står kvar här utan henne. Usch, hemska tanke. Mammor borde leva för evigt ... eller i alla fall tills jag själv tänker gå ur tiden.

fredag 16 september 2011

Älskar powernaps! ♥

Äntligen hemma och äntligen ledig helg. Jag är sååå trött och har världens problem att hålla ögonen öppna. Det får nog bli en liten prowernap i fåtöljen. Jag har inte ens börjat tänka på om eller vad man ska göra till middag idag. Så troligtvis blir det "köbemad"! Gott, snabbt, enkelt och dyrt. Men vad gör man inte för att slippa laga mat en fredag?!
Förr var jag så duktig och gjorde upp matsedlar och följde dem till punkt och pricka. Numera är jag en slarver av stora mått när det gäller handling och matplanering. Det brukar vara tidigast dagen innan som jag lyckas komma på nåt, annars blir det när jag går i affären som jag kommer på nåt. Det är både jobbigt och dyrt att hålla på så. Jag måste nog sätta upp som mål att börja med matsedel och storhandling. Tänk så mycket tid, elände och pengar man sparar!
Nu mot fåtöljen och min lilla powernap. Älskar powernaps. ♥

tisdag 13 september 2011

Ledig dag .... eller hur!!!

Idag har jag varit ledig. Nåja, ledig och ledig, hela dagen har varit fullspäckad ändå. Först var det klippning i morse, därefter körde jag till mor som bor i Lödde. Vi tog en liten fika sen drog jag vidare till Kävlinge. Där besökte jag en "gammal" väninna, Kathy, och hennes sambo, Alf. Vi har inte setts på ett tag, så det var jätteskoj att träffa dem igen. Alf ska snickra ihop en vagga till mig som jag kan ha till mina barnbarn. :) Vi tog också en snabb fika. Därefter stack jag till en annan go´väninna till mig, Anette. Det var meningen att det skulle bli en snabb visit, men vi kom igång att snacka om allvarliga saker ... så det blev TRE timmar jag stannade där. 190 hem och fixa till middagen. *pust* Sen iväg och handla på Willys, hem och bakade två kakor tills imorgon - när vi ska ha lite syjunta här hemma. Efter detta tyckte jag att jag hade förtjänat att landa i soffan och titta på Idol + Son of Anarchy!!
Som tur är så är inte alla lediga dagar som dessa - även om jag har haft kanontrevligt så kunde det gärna få gått liiiite långsammare. Jag kunde ju portionerat ut det lite bättre så att säga. Men men, det funkade. Tror ni att jag kan sova på jobbet imorgon??!!

söndag 11 september 2011

Någon som har middagstips - jag har kyckligfilé som bas!

Vad skönt det är att få vakna utav sig själv och inte av väckarklockan/mobilen. Även om jag och Stefan aldrig sover direkt länge, så är det ändå rätt skönt att få vakna av sig själv.
Jag har redan hunnit med att byta lakan, tvätta och dammsuga. Nu ska jag dra mot duschen och få ordning på mig själv också.
Mitt eviga dilemma är - Vad ska vi ha till middag idag? Jag har tagit upp kyckligfilé. Nån som har ett bra middagstips?? Gärna så lättlagat som möjligt. Det finns mängder av recept på nätet och i min kokbok, men .... Ja, jag får kanske dyka i nåt av det och kolla. Vill helst bara krypa upp i soffan med min SISTA Isfolketbok och mysa. Nåja, mot duschen och vidare.

Sons of Anarchy

Idag var vi iväg på vår sista grisgrillning för i år. Det har ju verkligen varit redigt kanonväder och vi har haft det gott. Minstingen har åkt iväg på sitt allra första 4H-läger. Hon ringde hem och berättade hur roligt hon har det och att hon hittat en ny kompis där. Härligt! Hon nattar över där tills imorgon. Nu ikväll såg jag och sambon några avsnitt av "Sons of Anarchy". Den serien är verkligen grymt bra. Sist vi tittade på en sådan serie - som vi totalt fastnade i och såg i ett svep - var OZ. Den är också jäkligt bra. Nu är det mot båset och min underbara kudde+sambo. Goodnight!

fredag 9 september 2011

Då var det gjort!

Jaha, då har man fyllt 45. Jag firade det med att jobba och gå på utbildning. Eftersom jag och sambon firade våra dagar i somras med en hejdunrandes grisfest, så blev det inget firande igår. Jag, sambon, mellersta och minsta tösen gick dock ut och åt en himla god middag. Vi travade ner till Ninnas Restaurang här i Eslöv. Dem har väldigt god mat där och atmosfären är också kanon. Eftersom det var MIN dag så fick sambon dricka vatten till maten, medan jag klämde en stor starköl! Väl hemma igen ringde äldsta tösen och svärsonen och sjöng för mig. Det är vid såna här tillfällen (och även alla andra tillfällen) som man verkligen märker att hon bor åt h-vete för långt bort från mig. Jag kommer snart kräva att jag som mor behöver ha mina döttrar nära - jag blir ju inte yngre uppenbarligen. Nu ska bara svärsonen också förstå det. Inte så lätt att övertyga en inbiten stockholmare att han ska flytta med sambon ner till Skåne - men jag ger inte upp!!!

tisdag 6 september 2011

Nästsista boken ....

Nu har jag påbörjat min nästsista bok i serien Sagan om Isfolket. Det är nummer 46 och hur underbar serien än är, så ska det bli gött att läsa lite kriminalare. Denna serie har i alla fall fått tillbaka mig på spåret att läsa och jag hoppas att det ska bestå, för jag älskar verkligen att läsa. Men jag har haft mina ups and downs när det gäller läsning. När jag blev sjuk så kunde jag inte läsa en rad ens. Det tog ett tag innan jag tog mig genom en sida i Kay Pollaks ena bok - och den har mycket korta kapitel. Mitt första bok-projekt efter Isfolket blir Mari Jungstedts sjunde bok Den dubbla tystnaden. Jag har läst hennes andra sex böcker för ett tag sen och nu har jag lånat bok sju och åtta av min mor. Längtar verkligen efter att få läsa dem.
Snart dax för Idol, tills dess blir det Isfolket.

måndag 5 september 2011

Så viktigt det är att vara positiv!

Tittade på slutet av Idol idag. Jag säger bara ... Alexander Bard.
Den mannen kan ju verkligen uttrycka sig och han har min själ
rätt i det mesta han säger. Det blir nog en intressant omgång av
Idol tror jag. Jag är ju den som brukar följa denna händelse och
tänker göra så i år också.



En sak - tänk vad gott det är att ha positiva människor runtomkring sig.
Det är guld värt. Vissa är bara så negativt inställda, så hur det än var
meningen att det skulle gå så går det åt fanders enkom för att personerna
är så negativa. Just nu har jag en negativ person i min närmsta omkrets
och denna någon är bara så oändligt negativ så det nästan är skrämmande.
Varför måla fan på väggen innan han ens är där? Varför ta ut förlusten i förskott
innan man ens provat att vinna? Jag lär nog aldrig begripa det.




Tänk positivt!